ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-04-2012, ora 14:54

Cum arata prima imprimanta 3D pentru ciocolata si cat costa ea (VIDEO)

Articol de Madalina Irimia

O imprimanta pentru ciocolata care le permite iubitorilor de dulciuri sa isi realizeze propriile figurine 3D va fi scoasa la vanzare, marti, si va costa 3.031 de euro, informeaza Daily Mail.

Aparatul, numit "Choc Edge", modeleaza ciocolata cu ajutorul instructiunilor primite din partea unui calculator si le permite utilizatorilor sa creeze orice forma. "Choc Edge" va fi scos la vanzare prin intermediul eBay, iar echipa de cercetatori care l-a construit spera ca el va fi cautat de catre retaileri. Cei mai mari ciocolatieri britanici, cei de la Thornton, si-au exprimat deja interesul fata de imprimanta.

Din cauza pretului ridicat, putine persoane vor avea posibilitatea de a achizitiona un astfel de aparat, dar el ar putea, in viitor, sa le permita oamenilor sa-si creeze propriile obiecte 3D prin simpla incarcare a desenelor lor pe un site.

Prototipul a fost realizat anul trecut de catre Liang Hao si de atunci el a fost perfectionat pentru a putea fi scos la vanzare. "Am imbunatatit si am simplificat aparatul, asa ca acum el este foarte usor de folosit", a declarat Hao pentru BBC.

"Tot ce trebuie sa faci este sa topesti niste ciocolata, sa umpli o seringa ce se afla in imprimata si sa devii creativ imprimandu-ti ciocolata", a mai explicat el.

Imprimarea 3D este o tehnologie cu ajutorul careia un obiect tridimensional este creat prin suprapunerea mai multor straturi succesive de material. Ea este folosita deja in industrie pentru a realiza produse din plastic si din metal, dar este pentru prima data cand principiile sale au fost aplicate in cazul ciocolatei.

Cercetarea s-a confruntat cu mai multe provocari. Ciocolata nu este un material cu care se poate lucra usor pentru ca ea trebuie incalzita la o anumita temperatura si trebuie supusa mai multor cicluri de racire.

Aceste variabile trebuie integrate in rate corecte de flux pentru procesul de imprimare 3D. Cercetatorii au reusit sa depaseasca aceste dificultati dezvoltand noi sisteme de control ale temperaturii si ale incalzirii.

"Ceea ce face aceasta tehnologie speciala este faptul ca utilizatorii pot sa isi proiecteze si sa isi faca propriile lor produse", explica Hao. "In cele din urma, produsele realizate in masa ar putea fi inlocuite de catre proiecte unice create de catre consumatori", a mai adaugat el.

Sursa: gandul.info

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii