A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719829211.4777.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum arata frigiderul care functioneaza fara curent electric. Inventia revolutionara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-01-2016, ora 12:33

Cum arata frigiderul care functioneaza fara curent electric. Inventia revolutionara

Articol de Cristian Amariei
Pe mapamond, intre un sfert si jumatate din alimente sunt aruncate anual, irosindu-se astfel o mare cantitate de hrana. Pentru gasirea unor solutii fiabile, Biomimicry Global design Challenge a lansat o competitie, adresata studentilor si tinerilor cercetatori, prin care alimentele sa poata fi conservate si in acele locuri unde nu exista curent electric.

Un astfel de frigider, botezat Windchill, care sa functioneze fara electricitate, a fost creat de studentii de la Universitatea din Calgary, iar inventia lor a fost desemnata castigatoare la Biomimicry Global design Challenge, potrivit Business Insider, citat de Mediafax.

Frigiderul fara curent a fost inspirat de modul in care anumite animale isi regleaza temperatura corporala in functie de necesitati. Studentii canadieni au pornit de la ideea de a crea o solutie simpla si ieftina pentru pastrarea alimentelor, iar natura a reprezentat sursa lor de inspiratie.

Asemenea urechii elefantului, aparatul utilizeaza o palnie pentru a capta aerul pe care il trimite apoi, printr-o teava, intr-o baie de lichid. Astfel, fluidul din jurul bobinei se evapora, racirea aerului facandu-se din interior. Ulterior aerul ajunge intr-o camera de refrigerare. De asemenea, felul in care animalele isi depoziteaza alimentele in vizuina, pentru a evita caldura, a reprezentat un alt model pentru Windchill, relateaza The Huffington Post.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
CharlesLof,  20.06.2017 21:43

wh0cd262001 avana indocin sr 75 mg levitra for sale

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii