A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662251.3689.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum a reusit un american sa iasa la pensie la 30 de ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-01-2014, ora 15:10

Cum a reusit un american sa iasa la pensie la 30 de ani

Articol de Madalina Irimia

Pentru cei mai multi dintre oameni ideea de pensionare timpurie este de domeniul fantasticului, ba chiar unii se intreaba daca vor reusi sa se pensioneze vreodata, insa un american a dovedit ca se poate la doar 30 de ani, scrie publicatia online Marketwatch.

Americanul povesteste pe blogul lui cum reuseste sa traiasca de opt ani de zile cu sotia si un copil din banii pe care i-a agonisit pana la varsta de 30 de ani, care spune el, ii ajung sa traiasca fara sa mai munceasca pana la sfarsitul vietii.

De cand si-a lansat blogul, in aprilie 2011, acesta a fost vizitat de peste 4 milioane de oameni, scrie ZF.ro.

Pete povesteste pe blogul lui ca inca din tinerete era o persoana care nu cheltuia tot ce castiga si ii placea sa puna cate un ban deoparte, iar sotia lui ii impartasea acest obicei.

Dupa ce a obsolvit facultatea in 1997 cei doi s-au mutat impreuna si dupa mai multi ani in care amandoi au avut un program de lucru normal in sectorul tehnologiei, au strans o mica avere.

La sfarsitul anului 2005 cei doi aveau in conturile de economii circa 600.000 de dolari si detineau de asemenea o casa care nu era ipotecata, moment in care tinerii casatoriti au incetat sa mai munceasca si s-au pensionat timpuriu pentru a se dedica cresterii copilului.

Pete spune ca suma de 600.000 de dolari nu este o suma arbitrara, ci reprezinta de circa 25 – 30 de ori cheltuielile anuale proprii.

Dupa ce a citit mai multe carti de investitii in actiuni si-a dat seama ca daca strange aceasta suma ar putea sa castige anual un randament de 4% in perpetuitate, adica circa 24.000 de dolari, bani suficienti pentru a acoperi cheltuielile anuale ale familiei lui.

Mai multe despre subiect aici.

     
Tag-uri: american, pensie, varsta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii