A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830714.744.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cum a ajuns Romania sa importe 900.000 de tone de paine congelata. „Este o treime din cat consumam”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
07-11-2016, ora 10:03

Cum a ajuns Romania sa importe 900.000 de tone de paine congelata. „Este o treime din cat consumam”

Articol de Cristian Amariei
1 din 3 paini pe care le consuma romanii este de import, ajungand in tara noastra congelata. Cum s-a ajuns la aceasta situatie? Producatorii spun ca din cauza lipsei de sprijin in agricultura si industria alimentara.

Romania nu poate fi competitiva la nivel euro­pean in agricultura si in­dus­tria alimentara, avand in vedere ca pro­du­catorii din state precum Ungaria primesc un spri­jin mult mai mare. Romania este invadata de im­porturi de legume, fructe sau carne din cauza fap­tului ca producatorul roman nu se poate bate din punctul de vedere al pretului cu jucatorii straini, a subliniat Cristian Mol­dovan, proprietarul companiei cu activitate in agricultura Pro­mat Comimpex.

„In prezent importam 900.000 de tone de paine congelata, adica o treime din painea pe care o consumam. Importam zahar, fructe, legume sau carne de porc. Importam toate aceste produse pentru ca este o mare diferenta intre subventiile primite de producatorii romani si cei straini. (...) In Ungaria subventia la hectar este de 300 de euro, la noi este de 150 de euro“, a declarat antreprenorul in cadrul conferintei ZF de la Baia Mare.

Si Vasile Pop-Padureanu, presedintele gru­pu­lui de firme Universal din Salaj, cu afaceri de peste 10 milioane de euro anual, a vorbit despre im­por­tanta sus­tinerii productiei pentru cres­terea eco­nomica a Romaniei. Firmele grupului Universal sunt active in domenii precum industrie sau imobiliare. „Tre­buie sa vorbim in Romania de va­loare adaugata. (...) Ceea ce ne-a tinut in viata in perioada de criza a fost productia“, a spus el.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: romania, import, paine
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii