A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675273.7883.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Culorile influenteaza semnificativ starea de spirit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2015, ora 15:04

Culorile influenteaza semnificativ starea de spirit

Articol de Cristian Amariei
Culorile joaca un rol foarte important in viata oamenilor. Ele nu influenteaza doar alegerea hainelor sau decorarea locuintelor, ci actioneaza si asupra starii de spirit si a sentimentelor. De la calm la excitatie, de la relaxare la un castig de energie este paleta de stari pe care o abordeaza passionsante.be in legatura cu culorile.

De exemplu, fiecare nuanta de verde poate avea un impact diferit. Verdele smarald inspira lux, cel al apei (foarte deschis) si verdele-bleu evoca destindere si odihna, cu efect relaxant si calmant. O camera in care domina aceste culori este propice unui somn linistit. Verdele citron da energie si face minuni intr-un mediu unde trebuie stimulata creatia. Verdele oliv insa indeamna la ordine si armonie, fiind o alegere buna pentru un spatiu de lucru unde totul trebuie bine aranjat.

Rosul, culoarea dragostei, semnaleaza emotii intense. Atractie sexuala, anxietate, furie si alte sentimente puternice, extreme, primare au drept conotatie culoarea rosie. Un articol de imbracaminte rosu contribuie la consolidarea increderii in sine insusi si a fortei mentale. Pe de alta parte, se pare ca rosul altereaza spiritul analitic, lucru deloc surprinzator daca se tine seama de faptul ca, in situatia acestei culori, instinctul trece inaintea analizei. De fapt, culoarea rosie nu ofera siguranta, ci mentine adrenalina la un nivel ridicat.

Albul evoca puritatea si prospetimea, fiind o culoare luminoasa, linistitoare si vaporoasa. in Europa este simbolul virginitatii si culoarea rochiei de mireasa. in spitale, personalul medical poarta adesea halate albe, care degaja impresia de curatenie. insa prea mult alb provoaca un efect de uniformitate, cu riscul plictiselii, putand duce la disparitia interesului.

Galbenul evoca energia solara, fiind asociat cu fericirea si optimismul. Un mediu colorat in galben stimuleaza energia si dorinta de inovare. insa, cu trecerea timpului poate deveni opresiv, mai ales in cazul camerelor zugravite in culoare aprinsa. Acest lucru se intampla mult mai rar in privinta galbenului pal, care dinamizeaza fara sa oboseasca.

Culoarea albastra este asociata cu o paleta diversa de influente, avand numeroase nuante, fiecare exercitand o influenta specifica asupra atmosferei si a starii de spirit. Albastrul este in mod clasic culoarea linistii si a calmului, faptul ca este simbolul castilor albastre nefiind intamplator. El poate totusi sugera si raceala, autoritate si chiar aroganta. O haina bleumarin — costum sau taior — reflecta loialitate, fidelitate, soliditate si leadership. La un interviu de angajare, culoarea albastru inchis este un atu suplimentar. Albastrul deschis si cel pal aduc liniste si calm, insa o camera zugravita in aceste culori da o impresie de raceala.

La fel ca rosul, portocaliul evoca sentimente foarte intense. Este o culoare tonifianta, care poate fi extrem de benefica persoanelor stresate sau nefericite. Culoarea sugereaza si perseverenta, bunatate si echitate, fiind adesea utilizata in reclame si pe etichetele produselor. Mesajul este "Cumparati-ma, sunt o garantie de calitate si fiabilitae". Portocaliul este o alternativa ideala pentru cei carora rosul lise pare prea intens, prea agresiv.

Negrul este o culoare plina de simboluri si reflecta o gama vasta de emotii, in functie de context: forta, incredere, consolare, tristete. Un accesoriu, un articol de imbracaminte sau un element decorativ de culoare neagra inseamna forta, eleganta si rafinament. in lenjeria feminina, negrul este de o mare senzualitate. Negrul, ca si albul in unele zone ale globului, este culoarea doliului, prin urmare a tristetii.

Sentimentele asociate culorii mov depind de nuanta si de dominanta albastrului sau a rosului (din amestecul carora a luat nastere movul). Culoarea inchisa evoca lux, intelepciune si introspectie, degajand o impresie de generozitate. Movul lavanda este mai usor, ludic si romantic, in timp ce movurile in care albastrul domina sunt mai reci, mai discrete, mai rezervate decat variantele care au mai mult rosu. in trecut movul era o culoare greu de obtinut si, prin urmare, se vindea mai scump. Din acest motiv era rezervat elitelor avute, fiind numit "culoare regala".

Rozul evoca nevinovatia, romantismul si feminitatea. Culoarea este linistitoare, proaspata si ludica. Varianta aprinsa este festiva, uneori teatrala, si produce bucurie, in timp ce rozul pal simbolizeaza inocenta si amabilitatea. De aici vine traditia imbracarii fetitelor in roz. insa, dat fiind caracterul sau calmant, rozul poate parea plictisitor cand este necesar un plus de energie. Unele cluburi sportive, de exemplu, zugravesc vestiarul adversarilor in roz pal, sperand sa le scada energia.

Ultima culoare trecuta in revista de passionsante.be, castaniul, este culoarea pamantului, a ancorarii in realitate si a intelepciunii. La modul general, persoanele care poarta maro sunt percepute ca fiind demne de incredere, fiabile. Dar si in acest caz nuantele trezesc sentimente diferite, de la deschidere, caldura umana, spontaneitate in cazul maroului teracota, la pragmatism in cel al culorii foarte inchise.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: culori, sentimente, nunta
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii