ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-12-2013, ora 13:10

Cui aduce Anul Nou SALARII MAI MARI

Articol de Cristian Amariei

Mos Craciun a sosit deja la Ministerul Fondurilor Europene: 500 de functionari care lucreaza cu bani europeni vor primi de la anul salarii mai mari, transmite Realitatea TV.

De la 1 ianuarie 2014, functionarii care lucreaza cu fonduri europene vor primi in plus la salariu intre 1.500 si 3 mii de lei, in functie de salariul pe care il au in prezent. Motivul? Nivelul de salarizare in cadrul Autoritatilor de Management nu este uniform in prezent.

Si cum remuneratia se imparte direct proportional cu responsabilitatea pe care o au, de la anul un salariu mediu la Ministerul Fondurilor Europene va fi in jur de o mie de euro.

Ministrul Teodorovici spune ca banii in plus la salariu vor fi rambursati ulterior de Comisia Europeana.

Practic, de anul viitor, indiferent ca vorbim de functionari de la Programul Operational Sectorial de Mediu, de la Transport, de la Dezvoltarea Resurselor Umane, sau din programul de Pescuit, angajatii vor castiga, in medie, cate 5.100 de lei ca salariu brut.

Pe langa majorarea propriu-zisa, in salariile acestora este cuprins si sporul de 75%, acordat functionarilor din sistemul de gestiune a fondurilor europene.

De unde vin banii pentru majorari? Momentan, de la bugetul de stat, insa ministrul Eugen Teodorovici spune ca 60% din sumele cheltuite in acest sens se vor intoarce in vistieria statului, pentru ca vor fi rambursate de Comisia Europeana.

Ramane de vazut insa si daca performanta angajatilor va creste direct proportional cu bunavointa ministrului, care a semnat pentru aceste majorari salariale.

Cheia succesului, spun expertii din piata financiara, este ca functionarii care lucreaza cu bani europeni sa fie bine platiti, dar si sa fie evaluati periodic si sa aiba obiective clare de indeplinit.

Sursa: realitatea.net

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii