ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-11-2012, ora 17:18

Cu toata robotizarea serviciilor bancare, doar 4% din romani folosesc internet bankingul

Articol de Cristian Amariei

Cei peste 6.000 de bancheri care au disparut din sistem de la inceputul crizei si pana acum au fost inlocuiti treptat de roboti, automate de plata, internet banking si mobile banking. Totusi, un studiu al PricewaterhouseCoopers arata ca doar 4% dintre romani utilizeaza internetbankingul fata de o medie de 33% in Uniunea Europeana.

Numai 4% dintre romani folosesc servicii de internet banking, comparativ cu 33% cat este media de utilizare in Uniunea Europeana, a declarat Andrei Cretu, manager PricewaterhouseCoopers (PwC).

Penetrarea internetului in Romania are, cu 47%, o dinamica foarte buna, peste Bulgaria sau Turcia, conform aceluiasi studiu. ,,Romania are o dinamica buna din punct de vedere al platilor cu cardul, in contextul in care doar 50% din populatie este bancarizata si, statistic, se inregistreaza doar sase plati cu cardul pe cap de locuitor”, a spus Andrei Cretu. Cu toate acestea, in Romania doar 13% din populatia bancarizata foloseste POS-ul, iar 87% ATM-ul. In Europa Centrala si de Est, 58% folosesc POS-ul, iar in Europa de Vest - 64%. Conform studiilor PwC, comertul electronic poate ajunge, pana in 2015, la un miliard de euro.

Integral pe capital.ro

Foto: hosthaat.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii