A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831168.2219.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cu ce se poate inlocui sarea si zaharul in alimentatie
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-08-2016, ora 15:16

Cu ce se poate inlocui sarea si zaharul in alimentatie

Articol de Cristian Amariei
Una dintre cele mai grele misiuni ale parintilor este sa le ofere copiilor harana sanatoasa, de calitate, dar sa si-i convinga pe acestie sa o consume.

Daca in primii ani de viata, copiii mai pot fi feriti de dulciuri, sucuri extrem de calorice si gustari sarate, mai tarziu, in adolescenta acest lucru devine foarte complicat, scrie CSID.

De aceea, mesele sanatoase din familie trebuie sa intre in programul copiilor inca din primii ani. Iar evitarea exceselor de zahar si sare este un obiectiv primordial al parintilor.

Se stie deja ca niciun copil nu ar trebui sa primeasca zilnic dulciuri si nicidecum oferite ca recompensa. Aceasta pentru ca zaharul in exces se transforma in grasime si in timp, duce la cresterea in greutate. Cat despre sare, aceasta se gaseste cu generozitate in mezeluri, conserve, produse de patiserie si chipsuri, alimente favorite ale copiilor, al caror impact negativ asupra starii de sanatate este bine cunoscut.

In volumul “ABC de nutritie”, medicul Mihaela Bilic ofera multe sugestii usor de pus in practica de catre parintii care vor sa-si hraneasca sanatos copiii. Astfel, cateva trucuri vizeaza inlocuirea zaharului cu vanilie, scortisoara, ghimbir si menta.

In acelasi mod, sarea ar putea fi detronata in preparate de condimente precum piperul, nucsoara, chimenul, mararul, tarhonul si cimbrul.

O data reduse zaharul si sarea din mancare, multe ingrediente de baza vor fi mult mai bine percepute de papile, iar in timp, intreaga familie se va reobisnui cu gustul sanatatii din farfurie.

Sursa: descopera.ro
     
Tag-uri: zahar, sare, inlocuitori
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii