A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675899.0678.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cu cat s-au ieftinit materialele de constructii necesare pentru o casa in ultimii doi ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
06-05-2013, ora 11:01

Cu cat s-au ieftinit materialele de constructii necesare pentru o casa in ultimii doi ani

Articol de Cristian Amariei

Dupa ce, anul trecut, majoritatea producatorilor de materiale de constructii au fost presati sa majoreze preturile de vanzare pe fondul scumpirii utilitatilor si a materiei prime, anul acesta se observa scaderi la majoritatea produselor utilizate in constructia unei case.

Pentru al patrulea an consecutiv, numarul locuintelor construite la nivel national este in scadere. In 2012, romanii au construit 42.566 de case, in scadere cu 4,4% fata de anul anterior, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Dintre acestea 56,3% au fost ridicate in mediul rural.

Aceasta tendinta se reflecta si in scaderea consumului de materiale de constructii. Piata s-a redus anul trecut la 2,9 mld. euro, de la circa 3 mld. euro, cat era cu un an mai devreme, conform Asociatiei Producatorilor de Materiale de Constructii din Romania. Valoarea lucrarilor de constructii realizate pe parcursul lui 2012 a ramas neschimbata si se plaseaza in jurul a 9,33 mld. euro, insa evolutia din primul trimestru al acestui an ii determina pe constructori sa se uite spre o scadere de doua cifre in 2013.

Integral pe capital.ro

Foto: a1.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii