A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664666.3289.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cu cat ai ziua de munca mai scurta, cu atat vei reusi sa faci mai multe
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-08-2016, ora 13:03

Cu cat ai ziua de munca mai scurta, cu atat vei reusi sa faci mai multe

Articol de Madalina Irimia
Statul peste program nu este deloc productiv, ba din contra, arata topul celor mai productive tari din lume. Sapte din cele zece state care ocupa primele pozitii ale clasamentului au chiar cele mai scurte programe de munca dn lume.

De altfel, un sondaj YouGov realizat anul trecut arata ca ziua cea mai productiva, la job, nu depaseste sapte ore de munca, aminteste The Independent.

Expert Market a analizat datele puse la dispozitie de OECD (Economic Cooperation and Development), concluzionand ca din cele 10 tari cu productivitate mare a muncii, sapte au si cel mai scurt program la job. E vorba despre Luxemburg, Norvegia, Elvetia, Olanda, Germania, Danemarca si Suedia.

Topul celor mai productive tari este acesta: Luxemburg (cu 1.643 de ore lucrate, in medie, pe an), Norvegia (1.427 de ore), Australia (1.664),
Elvetia (1.568), Olanda (1.425), Germania (1.371), Danemrca (1.436), SUA (1.789), Irlanda (1.821) si Suedia (1.609).

Deloc intamplator, Luxemburgul este pe locul 16, la nivel global, in ceea ce priveste speranta de viata, o tara unde nu exista discrepante majore intre veniturile locuitorilor.

Tarile cu cel mai lung program de munca sunt Mexicul (2.228 in medie, pe an) si Costa Rica (2.216). Ambele tari sunt si la coada clasamentului in ceea ce priveste productivitatea muncii.

De altfel, opt dintre tarile cu cel mai lung program se afla si la coada clasamentului dupa productivitate: cele doua mentionate anterior, Mexic si Costa Rica, plus Grecia, Chile, Rusia, Letonia, Polonia si Estonia.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii