ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
30-01-2016, ora 13:08

Cu cat a fost platit barbatul care a reusit sa cumpere Google.com pentru un minut! Suma este extrem de amuzanta

Articol de Madalina Irimia
Cei de la Google au simtul umorului bine dezvoltat. In luna octombrie, cercetatorul si fostul angajat de la Google, Sanmay Ved, a devenit cunoscut dupa ce a reusit sa cumpere domeniul Google.com pentru un minut, exploatand o vulnerabilitate.

Ved considera ca a facut un lucru amuzant, insa cei de la Google au decis sa-i ofere o recompensa financiara oricum. In acel moment, Ved nu a dorit sa dezvaluie suma, spunandu-le celor de la Business Insider ca era o suma "mai mare de 10.000 de dolari".

Intr-o postare pe blog joi, Google a facut dezvaluirea: "Recompensa noastra initiala catre Sanmay - 6.006,13 (scrierea Google numeric). Am dublat insa suma dupa ce am aflat ca Sanmay a donat recompensa catre o asociatie caritabila" au scris cei de la Google.

Nu este prima data cand Google face astfel de jocuri cu numere. In 2015, compania-mama a Google, Alphabet, a cumparat actiuni in valoare de 5.099.019.513,59 de dolari - radical din 26, numarul de litere din alfabet, inmulti cu 1 miliard. In 2011, Google a facut o oferta de 3.141.590.000 de dolari, adica numarul pi, pentru brevetele Nortel.

Google a dorit acum sa prezinte din nou programul de recompense pentru cei care descopera vulnerabilitati in serviciile companiei. Google spune ca a platit cu 2 milioane de dolari in total peste 300 de hackeri si cercetatori in securitate anul trecut.

Sursa: yoda.ro
     
Tag-uri: google, amuzant
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii