A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816538.4173.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cu astea 5 nu mai ajungi la doctor. Super alimente care sa te fereasca de raceli
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2013, ora 06:03

Cu astea 5 nu mai ajungi la doctor. Super alimente care sa te fereasca de raceli

Articol de Madalina Irimia

In perioada asta racelile si virozele sunt la ordinea zilei. Tine-te departe de ele cu cateva alimente care promit sa faca minuni pentru sistemul tau imunitar si sa il pregateasca de lupta cu infectiile. Tine minte ca trebuie sa iti faci provizii de zinc, seleniu si beta-glucan, nutrientii care au puterea sa lupte bolile sezonului rece.

Usturoiul

Batranul si mult laudatul usturoi nu e un remediu de care sa nu fi auzit. Dar probabil ca nu stiai ca a fost folosit ca antibiotic si in timpul celor doua razboaie mondiale. Este un aliat important impotriva infectiilor pentru ca are peste 100 de compusi ai sulfului. Printre ei si allicinul care are efecte antimicrobiene. Un studiu publicat in 2004 in British Journal of Biomedical Science arata ca allicinul are efect chiar si impotriva infectiilor bacteriene rezistente la antibiotice, cum ar fi infectiile cu stafilococ auriu. De asemenea, tot allicinul are efect in infectiile cu E coli, infectiile cu fungi sau cele cu paraziti.

Chiar daca toate aceste efecte au fost dovedite doar in laborator, exista si un studiu facut in 2001, in Marea Britanie, pe oameni, care arata ca usturoiul are efect in prevenirea racelilor, tot datorita continutului de allicin. Acest compus se elibereaza atunci cand usturoiul este taiat sau zdrobit. Asa ca, poti sa il obtii daca folosesti ustuoriul in salate sau in dressing-uri.

Germeni de grau

Acestia sunt una dintre cele mai bune surse alimentare de zinc, un mineral esential pentru un sistem imunitar care functioneaza bine. Zincul e important in dezvoltarea limfocitelor T responsabile cu lupta organismului impotriva infectiilor. De asemenea, acestea te ajuta sa mentii o piele sanatoasa. Fiecare 100g de germeni de grau au 17mg de zinc. E adevarat ca poti sa iti iei zincul si din carne de vita sau porc, insa aceste surse au si colesterol, si grasimi saturate.In plus, nu sunt o optiune si pentru vegetarieni, asa ca germenii de grau sunt cei mai potriviti. Secretul ca sa obtii doza maxima de zinc din germenii de grau este sa ii inmoi inainte in apa, si astfel absorbtia zincului sa fie mai buna.

Integral pe foodstory.ro

Foto: cosmetica-bio.ro

     
Tag-uri: alimente, sanatate, boli
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii