A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662185.439.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Crude vs. gatite. Cum sunt mai sanatoase legumele
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-04-2015, ora 11:35

Crude vs. gatite. Cum sunt mai sanatoase legumele

Articol de Madalina Irimia
Mancarea pregatita in casa, din ingrediente simple, proaspete, de inalta calitate nutritionala, asigura vietii o sanatate durabila. in plus, imbinarea corecta a alimentelor si impartirea lor in trei mese principale incetinesc vizibil imbatranirea organismului.

Fara cunostinte de nutritie, simplul proces de gatit al alimentelor poate genera, in unele cazuri, probleme extrem de grave pentru sanatate.

Se stie, legumele reprezinta o sursa inepuizabila de vitamine si substante minerale. Prepatate haotic insa, isi pierd o buna parte din proprietati.

V-ati intrebat vreodata cum este cel mai bine sa consumati legumele pentru a beneficia de intreg continutul nutritional? Dieteticienii avertizeaza: anumite legume isi pastreaza valorile nutritive numai in stare cruda, in timp ce altele au nevoie de o sursa de caldura pentru a scoate ce este mai bun din ele. Dar sa le luam pe rand:

Sparanghel – gatit

Gatit la aburi (prin inabusire, fierbere in aburi sau la bain-marie), sparanghelul isi mareste proprietatile de prevenire si tratare a cancerului.

Sfecla – cruda

Prin gatit, sfecla pierde 25% din cantitatea de acid folic. Sfecla este renumita pentru prevenirea bolilor cardiovasculare si a cancerului, dar si pentru stimularea ficatului si rinichilor.

Broccoli – crud

Broccoli are puternice proprietati anticancerigene. Gatit insa, acestea se pierd.

Mai multe pe feellikecooking.ro
     
Tag-uri: legume, crud, gatit
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii