A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830204.408.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Criza la Chisinau. Klaus Iohannis, mesaj de sustinere pentru guvernul Filip
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
21-01-2016, ora 13:02

Criza la Chisinau. Klaus Iohannis, mesaj de sustinere pentru guvernul Filip

Articol de Cristian Amariei
Presedintele Klaus Iohannis a reactionat, joi dimineata, dupa protestele violente de la Chisinau, care au contestat guvernul lui Pavel Filip, apropiatul oligarhului Vlad Plahotniuc. seful statului roman a trimis un mesaj de sustinere pentru guvern si pentru "stabilitatea" Republicii Moldova.

"Prin investirea noului Guvern, care isi declara prioritara optiunea proeuropeana, Republica Moldova a realizat un pas important in depasirea crizei politice. Stabilitatea acestui stat este importanta atat pentru Romania, cat si pentru Uniunea Europeana. Noul Guvern de la Chisinau are foarte mult de lucru in perioada urmatoare, reforme importante trebuind sa fie demarate si realizate. Urmaresc cu atentie evolutia de pe scena politica de la Chisinau si ii asigur pe partenerii nostri de intregul sprijin al Romaniei", a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Mesaje asemanatoare au fost transmise de MAE roman, dar si de premierul Dacian Ciolos. 'Asteptam cat mai repede un guvern instalat cu un program de guvernare care, speram noi, sa includa reformele care sunt asteptate de cetatenii Republicii Moldova — de lupta impotriva coruptiei, de eficientizarea statului, proiecte care sa relanseze economia. Romania este gata sa ajute Republica Moldova si din punct de vedere diplomatic, si din punct de vedere economic, dar asteptam sa avem avem guvernul, sa vedem programul de guvernare si sa putem incepe discutiile concret'', a spus Ciolos intr-o conferinta de presa la Ambasada Romaniei de la Paris.

Investirea guvernului Pavel Filip, cu o majoritate incropita de reprezentantii mai multor partide, inclusiv cel Comunist, si controlata de oligarhul Vlad Plahotniuc, a fost criticata de mai multe voci, de la Chisinau sau Bucuresti. Critici au venit inclusiv de la politicianul reformist proeuropean Maia Sandu.

La protestele care au urmat investirii guvernului, miercuri seara, au participat atat sustinatori ai partidelor considerate proruse, dar si manifestanti sustinatori ai Platformei D.A.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii