A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661617.3101.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Criza imigrantilor: Manifestatie anti-refugiati la Berlin - S-a strigat: Merkel, „tradatoare a poporului”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-11-2015, ora 10:37

Criza imigrantilor: Manifestatie anti-refugiati la Berlin - S-a strigat: Merkel, „tradatoare a poporului”

Articol de Madalina Irimia
Aproximativ 5.000 de persoane au manifestat sambata la Berlin la chemarea partidului populist german "Alternative fur Deutschland" (AfD) pentru a protesta contra politicii de primire a refugiatilor a cancelarului german Angela Merkel, fluierati de circa 800 de contramanifestanti.

"Merkel trebuie sa plece", "tradatoare a poporului", strigau manifestantii, unii purtand steaguri germane sau banderole criticand politica de imigratie a guvernului, a constatat un jurnalist de la AFP.

"Manifestam impotriva haosului de azil provocat de Angela Merkel", a declarat europarlamentarul AfD Beatrix von Storch la inceputul manifestatiei, in fata primariei din Berlin.

Organizatorii manifestatiei incepute la 13.00 (12.00 GMT), cu sloganul "Azilul are limite - Cartonas rosu pentru Merkel", se asteptau la 5.000 de participanti.

Partidul AfD, creat in 2013 si initial anti-euro, organizeaza in mod regulat manifestatii anti-refugiati in Germania. El se opune politicii Angelei Merkel de primire a imigrantilor care fug de razboaie si persecutii in timp ce tara s-ar putea astepta la primirea unui milion de solicitanti de azil in 2015.

In paralel, 800 de contramanifestanti potrivit politiei au incercat sa perturbe protestul anti-imigranti cu fluiere si insulte.

Aproximativ 1.100 de politisti au dispersat un sit-in si au intervenit pentru a opri contramanifestantii sa forteze barajele.

Potrivit politiei, peste 40 de persoane au fost arestate si un politist a fost usor ranit intervenind in altercatii intre cele doua tabere.

Cinci contramanifestatii au fost organizate sambata la Berlin. Una dintre ele, intitulata "Manifestatie pentru un Berlin cosmopolit" si sustinuta de o gama larga de partide politice si sindicate, a adunat in spatele Portii Brandenburg aproximativ 600 de persoane, potrivit politiei. Organizatorii se asteptau la mai multe mii de participanti, adauga France Presse.

Sursa: ziare.com
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii