ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SANATATE
05-05-2012, ora 10:33

Criza de vaccin antirabic in spitalele din Romania

Articol de Madalina Irimia

Mai multe institutii sanitare din tara au sesizat Academia de Stiinte Medicale cu privire la faptul ca stocurile de vaccin antirabic s-au epuizat, iar Institutul Cantacuzino nu mai are bani sa cumpere altele, lucru care pune in pericol sanatatea oamenilor.

Academia de Stiinte Medicale a solicitat discutarea problemei vaccinului antirabic in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii. Asta dupa ce mai multe institutii sanitare s-au plans ca stocurile sunt pe terminate.

Vaccinul antirabic care era administrat in Romania celor care aveau nevoie de el era produs de o firma din Franta si distribuit de Institutul Cantacuzino. Din cauza problemelor financiare, institutul nu a mai platit insa de mai bine de doua luni serviciile firmei din Franta, care a sistat furnizarea de vaccinuri.

Avocatul Poporului a demarat o ancheta in acest caz si va intocmi un raport special care va fi prezentat Parlamentului si Guvernului, deoarece, spune el, exista pericolul ca, in cazul unei epidemii de rabie, aceasta sa nu poata fi tinuta in frau fara acest vaccin.

Sursa: rtv.net

Foto: romanialibera.ro

     
Tag-uri: spitale, vaccin, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii