A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675649.1982.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cristian Mungiu a dat ,,Bacalaureat"-ul la Cannes. Criticii anticipeaza o noua victorie romaneasca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-05-2016, ora 10:25

Cristian Mungiu a dat ,,Bacalaureat"-ul la Cannes. Criticii anticipeaza o noua victorie romaneasca

Articol de Cristian Amariei
„Bacalaureat” este o adevarata bijuterie cinematografica si nu e exclus sa-i aduca inca un Palme d'Or lui Cristian Mungiu, scrie presa straina. Totusi, filmul nu va avea un succes la fel de mare ca „4 luni, 3 saptamani si doua zile”, considera unele publicatii de specialitate.
Filmul ”Bacalaureat”, de Cristian Mungiu, care a avut premiera mondiala, joi, in competitia Festivalului de Film de la Cannes 2016, i-a entuziasmat pe criticii de film prezenti pe Croazeta, in special pe cei din Franta, care anticipeaza un al doilea trofeu Palme d'Or pentru cineastul roman si un posibil premiu de interpretare masculina pentru actorul Adrian Titieni, protagonistul peliculei.

„Bacalaureat” este un film ambitios si scrupulos de realist care confirma placerea lui Cristian Mungiu de a construi povesti ample in care preocuparile morale ocupa primul plan, scrie cotidianul Les Echos. Nu este un film care seduce cu usurinta publicul, dar care sfarseste prin a convinge.

„Le Figaro” se intreaba daca, dupa succesul din 2007 cu „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”, Cristian Mungiu va intra in clubul select al regizorilor cu doua premii Palme D'or. Un orice caz, „Bacalaureat” are toate calitatile unui film de premiu, continua cotidianul francez.

„Bacalaureat, tabloul perfect al coruptiei generalizate”, titreaza Le Nouvel Observateur, adaugand ca filmul lui Cristian Mungiu este admirabil scris si interpretat. Prezenta regizorului roman printre castigatori nu ar fi deloc o surpriza, mai scrie saptamanalul.

La randul sau, cotidianul britanic „The Guardian” scrie ca „Bacalaureat” este o bijuterie cinematografica, un film complex, de o mare subtilitate psihologica si greutate morala, cu prestatii remarcabile din partea lui Adrian Titieni si Mariei Dragus.

Ceva mai rezervat, „Hollywood Reporter” noteaza ca „Bacalaureat” e un film mai rece, mai discret si mai academic decat filmele de pana acum ale lui Mungiu. Fara sa fie cea mai buna pelicula a sa, „Bacalaureat” este totusi mult mai interesant si provocator decat cele mai bune filme ale multor regizori, adauga publicatia.

Si „Variety” scrie ca filmul este credibil si frumos structurat, dar ca probabil nu va avea acelasi succes ca „4 luni, 3 saptamani si 2 zile”.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii