ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
04-03-2013, ora 17:18

Crin Antonescu: Statutul senatorilor si deputatilor va fi modificat

Articol de Cristian Amariei

Statutul senatorilor si deputatilor va fi modificat in conformitate cu observatiile facute de Curtea Constitutionala, a declarat, luni, presedintele Senatului, Crin Antonescu, la o conferinta de presa.

"Lucrurile sunt foarte simple aici, nu e foarte mult loc de dileme. Camerele reunite s-au pronuntat intr-o prima forma, s-a ajuns la reexaminare, s-au pronuntat in ultima forma, s-a facut sesizarea Curtii Constitutionale si este evident ca in acest moment, in conformitate cu observatiile de natura constitutionala - nu mai discutam pe continut - ale Curtii Constitutionale, statutul va fi modificat", a afirmat Crin Antonescu.

El a mentionat ca nu are rost sa fie rediscutat tot statutul sau alte articole ale acestuia.

"Eu pe continut nu mai intru, m-ati intrebat pana la urma ce se va intampla din punct de vedere procedural, iar spatiu pentru multe variante aici nu exista", a mai spus liderul Senatului.

Pe 27 februarie, Crin Antonescu a declarat ca hotararea Curtii Constitutionale cu privire la Statutul parlamentarului va fi respectata, iar forma finala a legii referitoare la acesta va fi in concordanta cu decizia CCR.

CCR a decis la momentul respectiv ca este neconstitutionala modificarea la Statutul deputatilor si senatorilor referitoare referitoare la termenul de 45 de zile in care parlamentarul poate contesta in instanta raportul de evaluare al Agentiei Nationale de Integritate.

Integral pe agerpres.ro

Foto: arq.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii