ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
12-04-2014, ora 15:29

Crin Antonescu: Eu l-am adus pe Ponta la putere, eu il dau jos!

Articol de Cristian Amariei

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, la Timisoara, la lansarea candidatilor partidului la alegerile europarlamentare, ca el l-a adus pe premierul Victor Ponta la putere si ca tot el il va da jos.

"Cunosc minciuna si ipocrizia PSD-ista mai bine decat oricine. Sigur ca realizam cu totii ca partidele lui Traian Basescu, adica PDL si actualul PMP, sunt mult mai slabe si putin credibile, asa ca PSD pune atacurile pe mine, pe PNL. Tot ce se poate ca niste oameni de la noi (PNL- n.r.) sa ii voteze (pe candidatii PSD - n.r.) beneficiind de pomenile electorale ale PSD. Tariceanu este primul beneficiar al pomenii PSD-iste", a declarat Crin Antonescu.

Antonescu este de parere ca desfiintarea USL a dus la scaderea increderii electoratului in aliantele politice.

"Cred ca increderea in aliante a scazut. USL speram sa fi invatat din experientele trecute. Nu s-a putut tine aceasta alianta si noi, cei de la PNL, suntem reticenti cand discutam de aliante. Acum sunt aliante si aliante. USL a fost o alianta intre doua partide in forma, cu programe, cu lideri. Noi avem si acum o alianta, in Romania, PSD, PC si UNPR, dar asta nu e o alianta, asta e un partid, sunt locotenenti ai lui Victor Ponta. Sigur ca in viata politica, in functie de anumite momente, forte politice e posibil sa actioneze convergent, dar o alianta cum a fost USL nu cred ca va fi curand", a mai spus liderul liberal.

"Eu l-am adus pe Ponta la putere, eu il dau jos. Astazi, drumul european al Romaniei e pus in pericol de PSD. Domnul Ponta ne spune clar ca mai are doua piedici in calea sa: justitia si presa libera. Lucrurile sunt simple, Traian Basescu si partidele sale sunt suficient de slabe pentru a nu il opri pe domnul Ponta sa puna mana pe putere, PSD sa fie peste tot. (…) Partidul lor (PSD - n.r.) traieste de pe urma baronilor, partidul nostru (PNL - n.r.) traieste din valori si nu ia voturi cu remorca. Pentru aceste lucruri ne-am batut mereu, iar cand aceste lucruri au fost incalcate, ne-am despartit si de Traian Basescu si de PSD", a declarat liderul PNL.

"Doar Partidul National Liberal si doar Crin Antonescu, in calitate de contracandidat, ii pot impiedica pe ei, daca poate sa-i impiedice cineva, sa ia toata puterea la toamna in Romania si sa faca ei cu ea ce stiu, de cand ii stim.

Oameni multi si oameni cinstiti imi reproseaza si ne reproseaza: Nu stiati cine sunt? I-ati adus la putere. Ba da, stiam cine sunt, dar nu putem uita cine este si ce-au facut domnul Traian Basescu si PD, in guvernarea lor, ca ei nu faceau alte lucruri decat facusera pesedistii. Si care era singura noastra sansa si singura noastra speranta de a schimba, de a pune capat unui regim abuziv, unui presedinte abuziv, unor practici abuzive decat aceasta alianta, in speranta ca un lider tanar gandeste altfel parcursul si actiunea acestui partid politic, in speranta ca toti acesti oameni invatasera cate ceva din ce s-a intamplat.

Am apreciat gresit sau speranta noastra nu s-a implinit. Nu este nimic, dragii mei, le spun de aici de la Timisoara. Noi i-am adus la putere, noi ii dam jos de la putere. Eu l-am adus pe Ponta, eu il dau jos. Astazi, din pacate, ceea ce PSD-ul nu si-a permis cata vreme noi am fost impreuna cu ei, isi permite la vedere. Si astazi, drumul european al Romaniei, drumul spre occident al Romaniei, pentru care prima data aici la Timisoara s-a varsat sange in Romania si pentru care dumneavoastra, mai ales cei din aceasta parte de vest a Romaniei intotdeauna ati lucrat si in plan politic, si in plan economic, si in plan civic, astazi drumul acesta este pus in pericol de PSD.

Astazi domnul Ponta ne spune clar ca mai are doar doua piedici in calea sa, justitia si presa libera, pentru ca, din punct de vedere politic, vede drumul liber catre castigarea intregii puteri si o socoteala simpla, Traian Basescu si partidele lui Traian Basescu, fostul partid, PDL, actualul partid, partidul doamnei si al domnului Tomac, sunt suficient de slabe si suficient de lipsite de credibilitate pentru a nu-l putea opri nici pe domnul Ponta, pentru a nu putea opri nici PSD-ul sa puna mana pe putere si sa faca, asa cum deja domnul Ponta ne anunta, ce stiu ei, PSD peste tot. PSD la Parchet, PSD la tribunale, PSD la Guvern, PSD la Institutul de Meteorologie, PSD la Liga de fotbal, PSD peste tot.

Noi am trait chestiunea asta, intr-o mare masura, intre 2000 si 2004. Nu ne mai putem permite s-o traim din 2014 incolo pentru ca suntem in NATO, suntem in Uniunea Europeana si Partidul National Liberal a fost mereu partidul care a luptat pentru aceste valori.

Partidul lor traieste de pe urma baronilor. Partidul nostru traieste de pe urma valorilor sale, de pe urma ideilor sale si partidul nostru nu ia voturi cu remorca, cu autobuzul, partidul nostru si fiecare dintre dumneavoastra, chiar cei care astazi sunt foarte puternici, ca presedintele Molot, fiecare dintre noi intotdeauna am muncit pentru fiecare vot, pentru ca noi am luat intotdeauna voturi de la indivizi, pentru ca noi intotdeauna am luat voturi tocmai pentru ca aceasta tara sa fie a cetatenilor, si nu a baronilor si pentru aceste lucruri ne-am batut mereu si cand aceste lucruri au fost negate, incalcate si puse in pericol, ne-am despartit si de Traian Basescu si ne-am despartit si de PSD.

Avem nevoie la aceste alegeri sa aratam tuturor romanilor care vor sa mergem inainte si nu inapoi, care vor sa mergem spre Vest si nu spre Est, ca exista un partid suficient de puternic pentru ca votul lor sa aiba sens. Aceasta este miza pentru care PSD si toti acolitii sai din presa, din propaganda, din toate partile incearca sa induca ideea ca PNL va obtine un rezultat prost, ca Antonescu va pleca. Ati vazut cu cata bucurie li se aprinde o luminita in ochi cum se gandesc cum o sa plec eu din PNL, de la conducerea PNL. Eu, care sunt un om bun, ma si gandesc uneori sa plec asa sa le fac o bucurie ca tare-s multi.

Dar cert este ca si cu Antonescu si fara Antonescu, si cu Iohannis si fara Iohannis, acest partid nu a depins niciodata de un om.

Acest partid depinde de niste idei si de niste valori. Acest partid vrea sa fie la guvernare. Acest partid vrea sa se puna in functii de conducere in stat si in administratie, dar nu a facut niciodata politica pentru> aceste functii in sine, ci pentru a le folosi pentru mai binele cetatenilor, pentru mai binele tarii. Asta nu intelege Ponta si asta n-a inteles Basescu si ii mai spun inca o data, cu Basescu e prea tarziu, dar Ponta e > inca tanar: Vino-ti in fire! Intelege ca Partidul National Liberal nu poate fi cumparat, ca Partidul National Liberal nu poate fi anexat, ca Partidul National Liberal, cu mai multe sau mai putine voturi, cu Antonescu sau fara Antonescu, sta in picioare, pe picioarele lui si ca de voturile de la aceste alegeri nu au nevoie numai acesti oameni, pe care nu ma feresc sa-i numesc extraordinar, europarlamentarii nostri, nu am nevoie numai eu ca lider al partidului, nu are nevoie numai Klaus Iohannis ca viitor prim-ministru al acestei tari. De aceste voturi pe care le cerem de la dumneavoastra si pe care va rugam sa le obtineti fiecare, vot cu vot, in aceasta primavara, au nevoie milioane de romani care nu mai au speranta de la politica unii, care s-au resemnat cu faptul ca PSD-ul va veni din noi si va lua toata puterea, unii care considera ca ce a facut Basescu si cu PDL, vor face cu PSD. Oamenii trebuie sa vada ca exista o speranta, ca exista o alternativa.

Lupta cu PSD, si sigur ca e bucuros si domnul Basescu, sunt bucurosi si pedelistii, este ca o mare speranta a oamenilor asa cum au incercat sa faca si cum au reusit intr-o anumita masura in 2009 pentru ca noi impreuna, noi liberalii impreuna, am obtinut victorii la care nici nu ne gandeam si l-am invins pe Traian Basescu care era mai puternic decat sunt pesedistii astazi. L-am invins in alegerile locale, l-am invins la referendum, cand ca la un meci de fotbal, noi am castigat cu 7-0 in teren, sigur, a venit UEFA dupa aia si ne-a descalificat si a dat 3-0 pentru el, dar noi l-am invins de fapt pentru ca voturile a milioane de oameni pe care eu le-am aparat, nu Victor Ponta. Victor Ponta nu stia unde sa se ascunda de Barroso si il prindea Schulz, cand ii dadea drumul Schulz il prindea Barroso.

Dar aveam cinstea atunci sa indeplinesc, fie si interimar, functia de presedinte al Romaniei. Nu am dat niciodata o declaratie antioccidentala pentru ca sunt un prooccidental, ca dumneavoastra toti, dar am avut curajul cand eram obligat sa il am si sa spun ”Atentie, gresiti! Aici este o tara si aici sunt milioane de oameni al caror vot trebuie respectat”.

Ponta nu a avut niciodata acest curaj si nu o sa-l aiba niciodata. Astazi, s-a gasit sa lupte tare de tot cu Traian Basescu si are nerusinarea, ca toti ceilalti propagandisti pesedisti sa ma acuze pe mine, sa va acuze pe dumneavoastra ca suntem intelesi cu Traian Basescu. Nu am fost niciodata intelesi cu cei puternici, totdeauna ne-am aliat impotriva celor puternici care abuzeaza, am facut-o in 1990, in 1992, in 1996, in 2004, in 2009, niciodata nu am atarnat la usa puterii, niciodata nu am asteptat pomana nici PSD-ului, nici a lui Basescu, si nu o sa asteptam pe cea a lui Victor Ponta si a gastii lui, niciodata.

Avem datoria sa ne luptam pentru fiecare vot acum in mai pentru ca daca obtinem aceasta victorie morala, daca obtinem aceasta victorie care sa dea o perspectiva romanilor, in toamna, domnul Ponta si baronii sai, pe care dansul indrazneste acum, cand ii ia Parchetul, sa-i compare cu martirii din decembrie vor pleca acasa, nu in opozitie, pentru ca ei nu stiu cum este in politica decat la putere, direct sau pe sub mana, daca nu vor mai fi la putere vor pleca acasa (...)".

Crin Antonescu a participat, vineri, la Timisoara, la lansarea candidatilor PNL pentru alegerile europarlamentare care se vor desfasura in 25 mai.

Sursa: mediafax.ro

Foto: activenews.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii