STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
25-01-2015, ora 09:28
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Crezi ca stii ce mananci? Despre calitatea unor alimente comune
Articol de Cristian Amariei Putini dintre noi stiu ca majoritatea alimentelor produse in lumea industrializata n-ar trebui consumate de catre oameni.
Lista poluantilor din mediul inconjurator este foarte lunga, iar dovezile stiintifice sunt uluitoare. in contextul supragreutatii si obezitatii, trebuie sa retinem ca orice aliment contaminal pe care il introducem in corp ne impiedica sa dam jos kilogramele in plus si sa traim o viata plina de sanatate si vitalitate.
Corpul uman ajunge sa-si foloseasca energia pentru a combate si inlatura invadatorii artificiali si otravurile, in loc sa se detoxifice si sa se vindece.
Daca stim acest lucru, putem sa facem alegeri inteligente si sa ne urmarim scopurile, in loc sa le sabotam.
Peste doua treimi din alimentele vandute in supermarketuri au fost supuse ingineriei genetice, radiatiilor, tratamentelor cu hormoni, pesticide si erbicide, fiind foarte periculoase pentru consumul uman.
Iata doar cateva informatii pe care ar trebui sa le stii
Radiatiile, pesticidele, erbicidele, hormonii, substatele chimice toxice: in cartea lui The Food Revolution, John Robbins prezinta dovezi stiintifice zguduitoare privind existenta „poluantilor organici persistenti”, un grup de susbtante chimice extrem de toxice si de rezistente pe care le absorbim din hrana.
Laptele este o sursa comuna de atrazina, un erbicid despre care se stie ca provoaca endocrine si hormonale, si de BGH, un hormon de crestere a bovinelor produs prin inginerie genetica. in plus, peste 80% dintre vaci sunt insarcinate. Ca urmare, ne alegem si cu concentratii mari de hormoni sexuali. in 2004, atrazina a fost interzisa in Uniunea Europeana.
Ouale sunt in general produse in ferme industrializate, unde gainile traiesc in supraaglomeratie, in conditii vitrege si neigienice. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care peste doua milioane de oua sunt contaminate cu bacteria salmonella, rezultatul fiind peste 650.000 de imbolnaviri in SUA si 600 de cazuri de deces in fiecare an in urma consumului de oua infectate.
De asemenea, ouale din fermele industrializate pot fi mai sarace in substante nutritive decat cele organice si nu sunt la fel de gustoase ca ouale de la fermele ecologice, provenite de la gainile care traiesc liber si nu sunt hranite cu antibiotice.
Graul contine multe vitamine, minerale si fibre. Insa intr-un raport recent asupra reziduurilor de pesticide s-a aratat ca 91% din graul evaluat de Food and Drug Administration din SUA continea astfel de reziduuri. Graul se numara printre cerealele care sufera cele mai multe tratamente, deoarece este depozitat ca o marfa de baza si afumat periodic pentru a mentine daunatorii la un nivel scazut.
La macinare, invelisul exterior – tarata prezenta in painea si fulgii de cereale obtinute din grau integral – este portiunea supusa cel mai mult tratamentului chimic. Taratele si germenii retin cele mai multe reziduuri. S-a sugerat ca unele forme ale asa-zisei alergii la grau, care a fost asociata cu dificultatile de invatare si de concentrare, pot fi de fapt o reactie neurotoxica la reziduurile de pesticide din grau. Aceste pesticide sunt prin definitie neurotoxice.
Porumbul contine majoritatea vitaminelor B, mai ales niacina, si o cantitate importanta de fibre. Element de baza al alimentatiei, el este de obicei supus unor tratamente masive.
Porumbul proaspat, din recolta proprie este mai putin tratat, asa ca porumbul pe stiulete este probabil mai sigur decat produsele pe baza de porumb, care pot avea mai multe susbtante cu potential de contaminare. Oricum porumbul este tratat cu erbicidul atrazina si de obicei este stropit cu pesticide dupa recoltare.
Paraziti si fungi
Deoarece mancam prea mult, prea des si nu digeram corespunzator, cream un teren extraordinar de fertil pentru parazitii, bacteriile si ciupercile care traiesc in organele noastre interne si in intestine.
Consecintele sunt boala, dezechilibrul organismului si greutatea excesiva cauzata de poftele alimentare care poate ca nici macar nu sunt ale noastre, ci sunt provocate de acele creaturi din interiorul nostru, cum ar fi Candida albicans. Balonarea si gazele pe care le resimtim pot preveni in buna masura de la aceasta ciuperca ingrozitoare.
Sursa: csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email