STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
10-03-2016, ora 10:44
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Cresterea presiunii atmosferice: dureri articulare, tensiune arteriala si astenie
Articol de Cristian Amariei Primavara este anotimpul mult asteptat dupa iarna grea, in care natura se trezeste la viata si odata cu ea si noi capatam alt tonus. Insa pentru unele persoane, primavara inseamna si probleme de sanatate. Durerile articulare, tensiunea arteriala si astenia sunt doar cateva dintre efectele variatiei presiunii atmosferice care insotesc, de cele mai multe ori, anotimpul calduros.
Mediul inconjurator joaca un rol extrem de important in multe dintre procesele noastre
fiziologice si asta deoarece organismul este intr-o permanenta adaptare la schimbarile de presiune atmosferica. insa atunci cand schimbarile sunt bruste, organismul va consuma mai multa energie in incercarea de a se adapta, iar acest lucru poate determina aparitia unor probleme.

Durerile articulare
“Modificarea presiunii atmosferice, care de obicei apare inainte de schimbarea vremii, poate sa aiba ca efect aparitia durerilor articulare. Articulatiile sunt de fapt niste structuri inchise, compacte, care au o presiune intra-articulara. Atunci cand exista o diferenta semnificativa intre presiunea din interiorul articulatiei si presiunea exterioara, atmosferica, iar presiunea din interior nu are timp sa se adapteze celei exterioare, organismul va percepe acest lucru ca un factor periculos si va genera un stimul agresiv, care se va traduce in durere”, explica Bogdan Goga, fizioterapeut in cadrul studioului de recuperare medicala Terapie pentru Miscare.
De asemenea, acesta avertizeaza ca persoanele expuse unui astfel de risc sunt cele care au un fond sensibil sau articulatii imbatranite prematur ori cele care sufera de diverse afectiuni.
Tensiunea arteriala
Ca si in cazul articulatiilor, arterele si venele au o presiune intra-arteriala, care supusa presiunii atmosferice crescute din exterior, va determina modificari ale fluxului sangvin, ce se vor manifesta, de cele mai multe ori, prin modificarea presiunii arteriale sau alte probleme cardiologice. “Nu intamplator, primavara este anotimpul in care se manifesta cel mai adesea afectiunile cardiace si creste atat numarul infarctelor cat si al accidentelor vasculare cerebrale”, adauga fizioterapeut Bogdan Goga.
Continuarea pe csid.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email