A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758069.4027.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Creionul, materie prima pentru arta. Vezi ce sculpturi poate crea Dalton Ghetti din mina unui creion (GALERIE FOTO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-07-2014, ora 10:04

Creionul, materie prima pentru arta. Vezi ce sculpturi poate crea Dalton Ghetti din mina unui creion (GALERIE FOTO)

Articol de Madalina Irimia

In varsta de 52 de ani, Dalton Ghetti are aceasta pasiune de a sculpta in lucruri de cand se stie. De mic copil, obisnuia sa sculpteze numele prietenilor lui pe latura creioanelor si sa le ofere drept cadou. Mai tarziu, a luat sculptura in serios si a inceput sa faca sculpturi mari in lemn, pana intr-o zi cand si-a propus sa incerce sa faca lucrari de arta foarte mici. A experimentat in diverse medii, chiar si creta, pana cand a descoperit grafitul creionului, mai precis mina creionului.

Folosind o lama de ras, un cutit si un ac de cusut, Dalton creeaza sculpturi uimitoare, obiecte , portrete in miniatura toate folosind ca mediu de sculptat mina de grafit a creionului. Si, de parca nu ar fi fost de ajuns, toate aceste capodopere foarte detaliate sunt creeate fara lupa, doar cu ochiul liber.

Dalton Ghetti creeaza aceste opere de arta in mina creionului de mai bine de 25 de ani. De obicei, cele mai multe din creatiile sale dureaza cateva luni pentru a fi finalizate, dar piesele mai complicate cum ar fi un creion cu lant i-a luat doi ani si jumatate. Dupa cum va puteti imagina unele dintre minele de creion pe care se lucreaza se rup, uneori dupa luni de munca, iar acest lucru a fost o problema reala la incepul, Dalton Ghetti se supara si a avut de multe ori tendinta renunta. Nu a facut-o, in schimb a incercat sa apropie fiecare dintre lucrarile sale de filosofia urmatoare: “Ei bine, acest lucru se va rupe in cele din urma, dar hai sa vedem cat de departe pot sa ajung” . Si a reusit..

Pana acum , Dalton a facut aproximativ 100 de sculpturi, iar in prezent lucreaza la cel mai mare proiect al sau. L-a inceput in 2002 si a estimat ca ii va lua aproximativ 10 ani. El a spus : “Am decis sa fac cate o lacrima sculptata in mina creionului pentru fiecare om ce a murit in atacul terorist din 11 septembrie de la World Trade Center, aproximativ 3000 de sculpturi. Inca din 2002 am sculptat cate o lacrima pe zi. Este cel mai mare proiect al meu, sper sa imi reuseasca.”

Dalton Ghetti sculpteaza in creion de aproximativ 25 de ani, dar nu a vandut niciodata vreuna dintre operele sale de arta. Pur si simplu le da cadou prietenilor.

Sursa: cerceteaza.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii