A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673204.3265.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cozmin Gusa: „Ponta ne face de ras. La Londra, toata lumea nu stie cum sa se mai ascunda de el”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-09-2015, ora 13:06

Cozmin Gusa: „Ponta ne face de ras. La Londra, toata lumea nu stie cum sa se mai ascunda de el”

Articol de Cristian Amariei
Premierul Victor Ponta a plecat, marti, de la sedinta comuna a Executivului roman cu Guvernul Moldovei fara a mai discuta cu presedintele Klaus Iohannis desi, initial, anunta ca va purta discutii si cu acesta. Intr-o interventie la Realitatea TV, consultantul politic Cozmin Gusa a comentat in termeni duri atitudinea premierului. "A reusit sa ne faca de ras", spune acesta.

"Daca ar fi sa comentez persoana Victor Ponta, cred ca m-as abtine pentru ca, dupa parerea mea, se afla intr-o stare critica din punct de vedere personal si al posibilitatilor sale umane de a se exprima coerent. Dar, avand in vedere ca discutam despre prim-ministrul in functie, despre necesitatea ca el sa actioneze coerent in politica interna si sa conteze in politica externa, aceasta stare care se poate developa in cel putin doua episoade - cel de astazi, cu razgandeala lui apropo de intalnirea cu presedintele inaintea unei sedinte cu greutate specifica mare pentru Romania, respectiv sedinta comuna cu Guvernul Moldovei, si apoi un alt episod in care a reusit sa ne faca de ras si sa ne aduca in pozitia de a fi bagatelizati de catre o guvernare excesiva si, intr-un fel, autocratica, neconcordanta cu spiritul euroatlantic, ma refer la guvernarea ungara. Aceste doua episoade arata totusi cat de periculos este un Victor Ponta care da senzatia ca santajeaza pe toti, de la Liviu Dragnea, la orice coleg de partid, daca ne gandim la acea unanimitate de tip coreean in jurul unui premier penal al unui partid care si-a pierdut busola, apropo de votul de ieri si sustinerea sa ca prim-ministru. Dar de aceasta stare, spun de mai multa vreme, ar trebui sa se ocupe mult mai mult institutiile statului pentru ca vorbim de premierul in functie. si aici nu este o "miuta" la baschet, cum erau obisnuiti sa-l vada toti pe Ponta, aici este vorba de interesul Guvernului, de implicarea Guvernului, de relatia Guvernului cu presedintele, de relatiile bilaterale, de relatiile internationale per ansamblu, inclusiv de lucrurile care trebuie facute...", a declarat Cozmin Gusa.

Potrivit consultantului, care citeaza informatii pe care le detine direct de la Londra, premierul este asteptat sa participe la o discutie cu mediul financiar international, insa, acolo, "toata lumea nu stie cum sa se mai ascunda de el sau ce sa faca in timpul discutiilor ca sa nu faca nimic".

"Nu mai departe de saptamana asta, Victor Ponta se pregateste sa mearga la Londra, sa discute cu mediul financiar international - Banca Mondiala, Banca Europeana de Investitii - si acolo toata lumea nu stie cum sa se mai ascunda de el sau ce sa faca in timpul discutiilor ca sa nu faca nimic. Astea sunt informatii pe care le am chiar de la Londra. Este un lucru de mare rusine pentru Romania ca totusi nu intervine atunci cand mediul financiar international cu care cooperam si de care depindem din cand in cand isi pune asemenea probleme sa se intalneasca cu prim-ministrul unei tari fara sa discute nimic", a mai spus Cozmin Gusa.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii