ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
11-10-2016, ora 10:38

Cozi si inghesuiala in prima zi de „Casa Verde". Cati bani pot lua romanii de la stat ca sa-si renoveze locuintele

Articol de Cristian Amariei
In prima zi de depunere a dosarelor pentru programul „Casa Verde", prin care oamenii pot primi bani pentru renovarea locuintelor, daca vor sa inlocuiasca sistemele de incalzire clasice cu cele care folosesc energie regenerabila, romanii s-au inghesuit deja sa prinda un loc la ghiseele de la Protectia Mediului si au format cozi de sute de persoane. Unii s-au asezat la rand chiar de sambata noaptea, altii de seara trecuta, pentru a reusi sa depuna actele cat mai repede.
In Pitesti, circa 300 de persoane au stat la coada, unii chiar de sambata, ca sa depuna actele pentru „Casa Verde", oamenii declarandu-se revoltati de organizare. Si in Suceava si Vaslui sute de oameni stau la coada, iar la Suceava a fost nevoie de prezenta jandarmilor pentru mentinerea ordinii. Ca sa nu inghete peste noapte, multi dintre argeseni s-au imbracat foarte gros si si-au adus de acasa paturi si sezlonguri, iar altii au stat in masini, cu radiatoarele pornite: „I-auzi! Ascultam muzica, ce sa facem? Pai daca n-avem cu ce sa ne cinstim... Foc de tabara nu facem, nu poluam atmosfera, ca doar suntem in fata mediului”, a declarat una dintre persoanele care asteptau deschiderea ghiseelor in masina. Populatia si persoanele juridice pot primi, prin programul „Casa Verde", bani pentru montarea de panouri solare si pompe de caldura, cunatumul finantarii nerambursabile prin AFM fiind in functie de tipul instalatiei - pana la 3.000 de lei pentru instalarea panourilor solare nepresurizate; pana la 6.000 de lei pentru instalarea panourilor solare presurizate; pana la 8.000 de lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv pompele de caldura aer-aer.

In urma cu o saptamana. Ministerul Mediului Apelor si Padurilor a lansat Programul Casa Verde Clasic, atat pentru populatie cat si pentru persoanele juridice, iar Ghidul de Finantare a fost publicat in Monitorul Oficial. Dosarele de finantare vor putea fi depuse in perioada 10 - 24 octombrie 2016. Dosarele pot fi depuse incepand de astazi si pana pe 24 octombrie, iar romanii s-au asezat la coada chiar din prima zi, pentru ca au vrut sa fie siguri ca ajung repede la ghiseu ca sa depuna actele.

In Suceava si Vaslui, de exemplu, sute de persoane stau la coada chiar si in fata Agentiei de Protectie a Mediului ca sa depuna dosarele pentru Casa Verde. In Suceava a fost nevoie chiar ca sefii Agentiei sa ceara prezenta jandarmilor pentru mentinerea ordini.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii