ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-09-2015, ora 09:41

Cotele obligatorii de refugiati, aprobate de UE. Cati imigranti va fi obligata sa primeasca Romania

Articol de Cristian Amariei
Cotele obligatorii de refugiati au fost votate, marti seara, la Bruxelles. Ungaria, Cehia, Slovacia si Romania au votat impotriva, insa au fost depasite in sistemul cu majoritate calificata dupa ce Polonia a renuntat la obiectii. Decizia finala va fi insa luata in Consiuliul European. Daca aceste cote vor fi puse in aplicare, Romania urmeaza sa primeasca 6.351 de refugiati.

Primii refugiati urmeaza sa ajunga in Romania dupa data de 1 octombrie.

Romania ar urma sa primeasca 2.475 de refugiati din 66.000 de extracomunitari distribuiti din Italia si Grecia, conform sistemului provizoriu de cote aprobat marti de Consiliul JAI, numarul total de imigranti alocat pana in prezent Bucurestiului fiind de 4.837.

Potrivit deciziei luate marti seara, Franta va primi 3.064 de imigranti din Italia si 9.898 din Grecia, in timp ce Germania 4.027 din Italia si 13.009 din Grecia. Ungariei i-ar reveni 306 refugiati din Italia si 988 din Grecia, scrie Mediafax.

MAI precizeaza, intr-un comunicat transmis marti, ca, la Consiliul extraordinar JAI, vicepremierul Gabriel Oprea a votat impotriva proiectului deciziei de aplicare a cotelor obligatorii, reiterand pozitia de principiu conform careia Romania nu sustine relocarea de refugiati pe baze obligatorii.

"Vicepremierul Gabriel Oprea a transmis ministrilor de interne europeni si reprezentantilor Comisiei Europene faptul ca Romania este solidara cu statele membre afectate de un aflux foarte mare de refugiati si tocmai de aceea, inca de la primele dezbateri pe tema solidaritatii si responsabilitatii, Guvernul Romaniei si-a manifestat disponibilitatea si a decis preluarea prin relocare a unui numar de 1705 refugiati din Italia si Grecia si 80 refugiati din afara Uniunii Europene (in total 1785 refugiati)", se mentioneaza in comunicat.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: romania, refugiati, ue
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii