A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830296.2164.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Costuri mai mici pentru actele de dare in plata. Onorariile notarilor, reduse la jumatate
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-10-2016, ora 09:27

Costuri mai mici pentru actele de dare in plata. Onorariile notarilor, reduse la jumatate

Articol de Cristian Amariei
Ministerul Justitiei a publicat in Monitorul Oficial ordinul care reduce la jumatate autentificarea actele de dare in plata. Aceasta inlesnire pentru debitori vine in aceeasi zi in care Curtea Constitutionala a ramas in pronuntare pe Legea 77/2016 privind darea in plata.Astfel, persoanele cu credite imobiliare la banci care vor sa renunte la casa prin procedura darii in plata vor plati de astazi onorarii reduse la jumatate.

Ordinul nu prevede restituirea sumelor catre cei care au achitat pretul intreg alonorariului notarial in cele sapte luni de cand Legea privind darea in plata este in vigoare.

Ministerul Finantelor a modificat la jumatatea lunii iunie Codul fiscal, astfel incat darea in plata sa nu fie taxata. Initial, statul lua banii debitorilor ca pentru o tranzactie imobiliara, insa calculul se facea la valoarea creantei, care pentru cei mai multi era semnificativ mai mare decat cea a imobilului ipotecat in favoarea bancii.

Cu taxa la stat si cele catre notari, un act de dare in plata a unui imobil cu un credit de 75.000 de franci elvetieni costa 12.000 de lei.

Bancile au primit circa 5.300 de notificari pana la finele lunii septembrie, iar pe rolul instantelor sunt inregistrate aproape 4.200 de dosare cu obiectul Legii 77/2016, fie contestatii ale bancilor, fie cereri ale debitorilor ca datoria sa le fie stearsa.

Curtea Constitutionala a primit, de asemenea, 500 de dosare in care legea este contestata. Primele dosare au fost judecate marti si Curtea a ramas in pronuntare. Magistratii CCR vor decide daca legea are sau nu probleme de constitutionalitate, in parte sau in ansamblul sau.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii