ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-05-2016, ora 12:22

Cosmar pentru doi adolescenti: FBI le-a spus adevarul despre parintii lor

Articol de Madalina Irimia
Doi copii ai unor spioni rusi au povestit presei britanice despre momentul socant in care au aflat ca parintii lor erau agenti secreti ai Moscovei. S-a intamplat in 2010, atunci cand FBI-ul a dat buzna in casa in care locuiau cei patru si i-a arestat pe Donald Heathfield si pe Tracey Foley. La interogatorii, spionii si-au recunoscut vina, iar apoi au fost deportati din Statele Unite la schimb cu mai multi agenti americani.

In iunie 2010, Tim Foley si fratele sau Alex se pregateau pentru o petrecere, dar invitatii nu au fost singurii care au aparut in pragul casei lor. Agentii FBI au lansat o descindere in forta si i-au arestat pe Donald Heathfield si Tracey Foley, parintii celor doi adolescenti.

Desi la inceput au crezut ca acuzatiile de spionaj sunt ridicole, copiii familiei au calatorit la Moscova pentru a-si intalni parintii, si acolo au aflat ca totul este real. Descoperirea i-a socat pe tinerii nascuti in Canada si care locuiau de 10 ani in Statele Unite. Mai mult, ei au aflat cu stupoare ca parintii lor erau rusi autentici.

Dupa ce si-au recunoscut vina in fata autoritatilor din SUA, parintii celor doi adolescenti, impreuna cu alti opt spioni rusi au fost deportati. Nici dupa sase ani de la mutarea in Moscova, viata tinerilor nu s-a imbunatatit. Cei doi au povestit pentru englezii de la The Guardian ca se simt straini in Rusia. Acestia au incercat in repetate randuri sa-si recapete cetatenia canadiana, care le-a fost retrasa in urma scandalului, dar orice incercare a esuat. In plus, Alex Foley a fost refuzat de patru ori de Canada si de Marea Britanie atunci cand a solicitat o viza de studii.

Sursa: realitatea.net
     
Tag-uri: adolescenti, fbi, parinti
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii