A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719818359.6706.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Coreea de Nord anunta ca a testat in premiera, "cu succes", bomba cu hidrogen. Reactia Statelor Unite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-01-2016, ora 09:09

Coreea de Nord anunta ca a testat in premiera, "cu succes", bomba cu hidrogen. Reactia Statelor Unite

Articol de Madalina Irimia
Coreea de Nord a anuntat ca a efectuat miercuri dimineata primul test "reusit" de bomba "miniaturizata" cu hidrogen, marcand un avans important in programul ei nuclear.
Testul a avut loc la cateva ore dupa ce a fost detectat un cutremur de magnitudine 5,1 ce parea a fi artificial in apropierea unui sit nord-coreean de teste nucleare, informeaza Yonhap, AFP, Reuters si Kyodo.

"Primul test de bomba cu hidrogen a fost finalizat cu succes la 10.00 (1.30 GMT) la 6 ianuarie 2016, pe baza determinarii strategice a Partidului Muncitoresc" la putere, a anuntat televiziunea de stat nord-coreeana.

Testul nuclear, efectuat inaintea zilei de nastere a liderului Kim Jong Un la sfarsitul saptamanii, este al patrulea in aceasta tara izolata, aflata sub noi sanctiuni ale SUA si ONU pentru programele ei nuclear si de rachete.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a calificat miercuri testul de bomba cu hidrogen realizat de Coreea de Nord o "provocare grava" in fata eforturilor mondiale de neproliferare nucleara si o "amenintare serioasa" impotriva Japoniei, informeaza Reuters si AFP.

"Condamn ferm" acest test, a declarat Abe presei. "Testul nuclear efectuat de Coreea de Nord este o amenintare serioasa la adresa securitatii tarii noastre, iar noi absolut nu il putem tolera", a adaugat el, spunand ca vede in el "o provocare grava in fata eforturilor internationale de neproliferare".

La randul ei, Coreea de Nord a declarat miercuri ca va continua sa-si consolideze programul nuclear in scopul de a se proteja impotriva politicilor ostile ale Statelor Unite.

Reactia SUA

SUA au criticat 'provocarile' Coreii de Nord, declarandu-se totusi incapabile sa confirme daca aceasta tara a efectuat într-adevar un test al bombei cu hidrogen, asa cum pretinde, relateaza AFP, citata de Agerpers.

'Nu putem sa confirmam aceste afirmatii pentru moment', dar 'condamnam orice violare a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si invitam din nou Coreea de Nord sa-si respecte obligatiile si angajamentele internationale', a declarat puratorul de cuvant al Consiliului Securitatii Nationale de la Casa Alba, Ned Price, intr-un comunicat difuzat in noaptea de marti spre miercuri.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii