ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-03-2012, ora 12:12

Copilul abandonat de o farmacista nu va putea fi infiat de asistenta care a solicitat acest lucru

Articol de Madalina Irimia

Copilul abandonat de o farmacista din Galati nu va putea fi infiat de asistenta de la Spitalul de Pediatrie care si-a exprimat aceasta dorinta, spun reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului, care precizeaza ca mama va fi consiliata, in incercarea de a o convinge sa-si ia copilul acasa.

Potrivit directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Galati, pentru adoptie trebuie parcurse mai multe proceduri, nefiind suficient ca acea asistenta sa isi doreasca infierea copilului.

"Exista o procedura legala peste care nu se poate trece. Mai intai se va face consiliere cu mama, poate va accepta sa-si ia copilul acasa. In al doilea rand, nu oricine poate infia un copil. Exista o procedura, trebuie urmate cursuri, trebuie facute evaluari ale celor care doresc sa adopte un copil. Nu poti pur si simplu sa gasesti un copil si sa-l iei acasa. Sunt zeci de familii care asteapta sa infieze de ani de zile. Un copil le este acordat in functie de un profil care trebuie sa se potriveasca. Conform legislatiei, aceasta potrivire nu se mai face la nivel local, ci se face de catre forul national. Adoptiile sunt aprobate numai de la Bucuresti. Deci copilul nu poate fi infiat de asistenta", a declarat Manon Cristoloveanu, directorul DGASPC Galati.

O farmacista din municipiul Galati care a nascut sambata seara, in apartamentul in care locuieste, a sunat la 112 si a anuntat ca ar fi descoperit un bebelus abandonat intr-o scara de bloc. Oamenii legii care au mers la fata locului au gasit-o pe femeie cu copilul in locuinta. Anchetatorii au stabilit ca femeia nascuse recent si ca bebelusul despre care sustinea ca l-ar fi gasit abandonat este al ei.

"In urma primelor verificari politistii au descoperit ca femeia a nascut in apartamentul in care locuieste si, ulterior, intrucat nu-si dorea copilul, a sunat la 112 spunand ca l-a gasit abandonat in scara blocului", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Galati, Cristina Tatulici.

Politistii mai spun ca femeia, care are 31 de ani, este din Targu Mures, dar lucreaza ca farmacista in Galati.

Politistii au inceput o ancheta si fac cercetari, insa primele verificari arata ca tanara nu poate fi acuzata de rele tratamente aplicate copilului.

Femeia, care a recunoscut ca, de fapt, nu gasise fetita in scara blocului, ci o nascuse in urma cu putin timp, in locuinta sa, a fost transportata la spital si consultata de medici, dar a refuzat internarea.

Fetita acesteia a ramas in grija medicilor de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Sfantul Ioan", iar o asistenta medicala de la aceasta unitate si-a exprimat dorinta de a o infia.

"Copilul este acum internat la spitalul nostru si se afla in grija medicilor. Se pare ca deja una dintre asistentele noastre medicale si-a exprimat dorinta de a-l infia, atunci cand acest lucru va fi posibil. Vorbim despre o procedura care dureaza", a declarat managerul spitalului, dr. Victorita Stefanescu.

Sursa: gandul.info

Foto: stirileprotv.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
gabriella,  05.03.2012 15:34

La cata birocratie este in Romania nici nu ma mai mira aceste articole Cred se se doreste ca copii singuri sa creasca in orfelinate, decat sa fie infiati de catre cei care i-si doresc din inima un copil Sunt niste legi facute de oameni fara cap, fara suflet, fara constiinta Singura este speranta in Dumnezeu cel bun si in tine , cat de puternic psihic si moral esti, Bafta dna Asistenta, aveti mult de luptat G

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii