STIRILE CELE MAI...
IA'SI - Un banc pe zi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi
Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
SOCIAL
08-12-2015, ora 10:04
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
Copiii incapatanati au cele mai mari sanse sa devina adulti de succes
Articol de Madalina Irimia Aveti un copil incapatanat care nu va asculta aproape niciodata? Un nou studiu explica de ce acest lucru ar putea fi un semn bun.
Un studiu recent, care a urmarit comportamentul elevilor din primii ani de scoala pana la maturitate, a descoperit ca cei care incalca regulile sau, mai bine zis, isi contrazic parintii des, ajung de cele mai multe ori studenti foarte buni sau adulti cu salarii foarte bune.
Copiii intre 8 si 12 ani au fost evaluati din perspectiva trasaturilor non-cognitive de personalitate precum constiinciozitate academica, sentimentul de a avea dreptul sa faca ceva sau gradul de sfidare. Peste patruzeci de ani, cercetatorii au luat din nou legatura cu participantii la studiu pentru a vedea cum au devenit ca adulti. incalcarea regulilor si sfidarea parintilor au fost trasaturile care au prezis cel mai bine succesul lor la maturitate.
Studiul nu explica de ce exista aceasta legatura intre tinerii care incalca regulile si adultii cu salarii mari. Autorii sugereaza ca acesti copii ar putea fi mai competitivi in clasa, ceea ce ar duce la note mai bune. Acestia ar putea deveni si mai exigenti ca adulti. in timpul unor negocieri de salariu, ei ar putea fi ceai care mereu cer mai mult, ar putea fi mai dispusi sa lupte pentru interesul lor financiar, chiar cu riscul de a supara colegi sau prieteni. Autorii nu elimina si faptul ca tinerii care sunt obisnuiti sa incalce regulile ar putea sa fie lipsiti de etica pentru a isi mari salariile, scrie Time.com
Copiii incapatanati au reactii puternice bazate pe instinct, pentru care vor lupta chiar daca e ilogic, spun terapeutii. Ei obtin cu orice cost ceea ce vor. Partea buna este ca astfel de copii sunt mai dispusi sa faca ceea ce trebuie, decat sa imite ce fac prietenii lor. Daca parintii ii pot motiva si le pot da un scop, acesti copii pot deveni lideri motivati care vor face ceea ce trebuie chiar daca trebuie sa faca acest lucru pe cont propriu.
Oricine si-ar dori un astfel de copil, insa cum reusim sa trecem de anii adolescentei fara a ne lupta din greu cu un copil care vrea sa aiba dreptate mereu? Solutia este comunicarea. Ascultati-i, rugati-i sa isi explice punctul de vedere si negociati cu ei.
Sursa: descopera.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email