A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831528.9879.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Copiii dificili la mancare sunt mai predispusi la tulburari emotionale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-08-2015, ora 11:14

Copiii dificili la mancare sunt mai predispusi la tulburari emotionale

Articol de Cristian Amariei
Copiii foarte dificili la mancare au un risc semnificativ mai mare sa sufere de probleme emotionale care necesita interventia medicala, potrivit unui studiu publicat luni in revista 'Pediatrics', citat de AFP.

Potrivit acestui studiu, peste 20% dintre copiii din SUA cu varste intre doi si sase ani sunt dificili in ceea ce priveste alimentatia. Studiul a fost efectuat pe un grup de 3.433 de participanti, din care aproape 18% sunt considerati relativ dificili la masa in timp ce aproximativ 3% se afla in categoria "extrem de dificili".

"Copiii despre care vorbim in acest studiu nu sunt cei care uneori refuza sa manance broccoli", spune Nancy Zucker, director al Centrului Duke pentru tulburari de alimentatie, autorul principal al studiului."Este vorba despre copii care sunt atat de dificili la produsele alimentare incat acestea incep sa le provoace probleme", a explicat cercetatorul.

"Acest comportament extrem poate lua multe forme si afecteaza sanatatea copilului, cresterea si relatia parinte-copil", a spus ea.

Cercetarea a constatat ca acei copii considerati cu o atitudine 'moderata' pana la 'foarte dificila' in ceea ce priveste hrana au avut un risc semnificativ mai mare de simptome depresive si de anxietate.

Ei ar putea corespunde, de asemenea, criteriilor pentru o noua tulburare psihica bazata pe evitarea/restrictia consumului de alimente, un nou diagnostic adaugat in ultimul manual american de boli mintale adoptat in 2014.

Unii copii pot beneficia de terapii menite, printre altele, sa demistifice sursele de anxietate produse de alimente.

Dar aceste metode nu pot fi suficiente pentru copiii cu sensibilitate senzoriala extrema pentru care mirosul sau gustul unor alimente sunt prea intense, potrivit acestor cercetatori care au subliniat importanta adaptarii abordarii terapeutice la varsta copiilor, mai noteaza AFP.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: copii, probleme, mancare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii