A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719682406.5311.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Copiii care isi sug degetul sau isi rod unghiile, mai protejati in fata alergiilor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-07-2016, ora 11:31

Copiii care isi sug degetul sau isi rod unghiile, mai protejati in fata alergiilor

Articol de Cristian Amariei
Copiii care isi sug degetul mare sau isi rod unghiile sunt mai putin susceptibili de a dezvolta alergii, sugereaza un studiu realizat in Noua Zeelanda. Explicatia, spun autorii in revista ''Pediatrics'', este ca expunerea la anumiti germeni intareste sistemul imunitar al organismului, relateaza luni BBC.

Obiceiurile mentionate au parut sa previna unele alergii in randul celor 1.000 de subiecti din Noua Zeelanda evaluati periodic intre varsta de cinci ani si 32 de ani. Dar nu au avut nici un efect asupra riscului de a dezvolta astm sau rinita alergica.

Cele doua deprinderi au fost evaluate si inregistrate la varstele de cinci, sapte, noua si 11 ani, iar alergiile au fost testate la varsta de 13 si 32 de ani.

Aproximativ o treime din copiii participanti la studiu obisnuiau sa-si suga degetul sau sa isi roada unghiile si acestia au fost semnificativ mai putin predispusi sa aiba alergii la varsta de 13 ani. La acestia, riscul de a dezvolta o alergie la acarienii de praf din casa sau la parul de pisica sau caine a fost cu aproximativ o treime mai mic decat in cazul celor care nu aveau aceste ticuri. Iar aceasta protectie a parut sa functioneze la maturitate, a constatat echipa de la Universitatea Otago din Dunedin, Noua Zeelanda, care a efectuat studiul.

"Desi nu recomandam ca ar trebui incurajate aceste obiceiuri, pare sa existe o parte pozitiva a lor", a declarat profesorul Malcolm Sears, coautor, de la Universitatea McMaster din Canada.

Sursa: agerpres.ro
     
Tag-uri: studiu, copii, obiceiuri
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii