A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832646.2778.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Copii moken pot vedea sub apa exact ca delfinii. Cum explica expertii acest fenomen - VIDEO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-03-2016, ora 11:22

Copii moken pot vedea sub apa exact ca delfinii. Cum explica expertii acest fenomen - VIDEO

Articol de Cristian Amariei
Copiii din tribul moken, trib nomad care traieste in arhipelagul insulelor de pe Marea Andaman, de-a lungul coastei de vest a Thailandei, sunt considerati copii fenomen deoarece pot vedea sub apa exact ca delfinii.

Cunoscut drept ''nomazii de mare'', poporul moken a fost candva in intregime dependent de ocean, iar copiii lor petreceau o mare parte din timpul lor scufundandu-se spre fundul apei in cautare de hrana.

Experimentele au demonstrat ca acestia vad sub apa cu o claritate totala, o adaptare unica pe care alti copii o pot invata in cateva saptamani, relateaza Descopera.

"In mod normal, atunci cand suntem sub apa, totul este atat de neclar incat ochiul nici nu incearca macar sa se acomodeze. Dar copiii moken se pot adapta acestor conditii, ei isi pot micsora pupilele si isi pot schimba forma cristalinelor. Focile si delfinii au o adaptare similara", afirma cercetatorul in domeniul vederii, Anna Gislen, de la Universitatea din Lund, Suedia.

Gislen a lucrat cu mokenii timp de aproape doua decenii pentru a intelege mai bine aceasta capacitate incredibila, care aparent o poseda numai copiii. in termen de o luna le-a reusit sa invete un grup de copii europeni sa veda in mediul subacvatic cu aceeasi claritate.

"A fost diferit pentru fiecare copil in parte, dar la un moment dat vederea lor s-a imbunatatit. I-am intrebat daca au facut ceva diferit si mi-au raspuns: Nu, doar ca vedea mai bine acum”, a relatat Gislen.

Sursa: mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii