A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663995.7213.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consumul zilnic de migdale iti poate imbunatati sanatatea pe termen lung
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
28-02-2016, ora 12:02

Consumul zilnic de migdale iti poate imbunatati sanatatea pe termen lung

Articol de Madalina Irimia
Adauga cateva migdale in dieta ta zilnica, un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Florida sugereaza ca poti sa-ti imbunatatesti sanatatea prin aceasta schimbare minora.

Cercetatorii americani au studiat ce efecte are introducere migdalelor asupra calitatatii dietei analizand 28 de familii care locuiesc in Florida. Studiul a fost publicat in Journal of Nutrition Research in luna decembrie.

Parintii au fost instruiti sa consume zilnic 45 de grame de migdale , iar copiii lor au fost incurajati sa consume 15 grame de migdale.

La inceputul perioadei de 14 saptamani cat a durat experimentul, subiectii inregistrau in medie un indice al alimentatiei sanatoase (HEI) de 53,7 ± 1,8 pentru parinti si de 53,7±2,6 in cazul copiilor. Indicele alimentatiei sanatoase este un marker al calitatii dietei potrivit Ghidului Dietetic din SUA. Un rezultat sub 51 reflecta un regim alimentar necorespunzator, unul cuprins intr 51 si 80 reflecta nevoia de imbunatatire a dietei, iar cel mai mare de 80 este un indicator al unei diete sanatoase.

Dupa ce s-au introdus migdalele in alimentatie, indicele a crescut atat pentru parinti (o medie de 61,4 ± 1,4) cat si pentru copii (61,4±2,2). Mai mult, acestia au obtinut rezultate mai bune si pentru cantitatea de proteine consumate si au redus consumul de calorii goale. Un al lucru care s-a ameliorat? Subiectii au inlocuit gustarile sarate si procesate cu migdale.

In ultimii 20 de ani, consumul de nuci si de seminte a scazut la copiii intre 3-6 ani, iar cel de chipsuri si covrigei a crescut. Cercetatorii atrag atentia asupra importantei crearii de obiceiuri sanatoase in timpul copilariei pentru a se bucura de beneficiile acestora pe termen lung.

Rezultatele studiului sugereaza ca insusirea obiceiurilor sanatoase din timpul copiilariei, cum ar fi introducerea migdalelor in dieta, poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii pe termen lung.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii