A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719817657.9481.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Consumul de lactate pe perioada racelii, contraindicat? Ce spun medicii despre acest mit
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-11-2016, ora 09:08

Consumul de lactate pe perioada racelii, contraindicat? Ce spun medicii despre acest mit

Articol de Madalina Irimia
Se spune ca laptele ar fi contraindicat pe perioada racelii, insa cat e adevar si cat e mit din aceasta afirmatie doar specialistii pot spune.

Multi oameni cred ca lactatele ar favoriza dezvoltarea de mucus in exces in timpul racelii, dar dovezile care sa sustina aceasta teorie lipsesc cu desavarsire sau nu au fost indeajuns de cunoscute incat sa ajunga si la urechile acestora.

Raceala si alte afectiuni respiratorii ne pot face sa ne simtim foarte rau, pentru ca dau simptome precum nas infundat, secretii nazale abundente, tuse, dureri in gat si chiar febra.

Majoritatea acestor simptome apar ca raspuns al sistemului imunitar la atacul virusului care ne ataca organismului. Asadar, aceste simptome reprezinta un mecanism de protectie, un mod prin care corpul nostru incearca sa scape de acel virus care ne imbolnaveste. Cantitatea din ce in ce mai mare de mucozitati este tot o alta cale a corpului de a lupta cu infectia si, chiar daca nu e tocmai placuta, ne ajuta sa scapam de problema.

Cateva studii realizate de oamenii de stiinta pentru a determina daca lactatele chiar pot spori productia de mucus au aratat ca acestea nu au niciun efect in acest sens.

Consumul de produse lactate si lapte nu are nicio influenta in producerea mucozitatilor, scrie verywell.com.

De ce cred totusi oamenii ca laptele nu face bine la raceala?

Deoarece laptele poate duce la ingrosarea stratului de mucus si lasa temporar o pelicula grasa pe limba si in gat, oamenii ii atribuie acestui aliment deazavantaje pe care, in realitate, nu le are.

Exista insa si situatii cand persoanele alergice la lactate se pot confrunta cu o cantitate mai mare de mucus, dar asta numai pentru ca este o reactie alergica la o anumita substanta din lapte. Alte simptome specifice alergiei la lactate sunt urticaria, varsaturile, durerile de stomac, scaun cu sange, anafilaxia.

Solutii pentru a scapa de mucusul din nas si gat

- Bea mai multa apa
- Investeste intr-un umidificator de camera
- Foloseste decongestionante si expectorante
- Pulverizeaza spray cu apa de mare in caile nazale
- Curata-ti nasul si sinusurile cu o solutie salina pe baza de apa de mare si bicarbonat de sodiu

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii