ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-01-2016, ora 09:16

Consumul de alcool favorizeaza cresterea in greutate

Articol de Cristian Amariei
Alcoolul este o sursa consistenta de calorii si se stie ca un consum ridicat de alcool tare si de bere favorizeaza cresterea in greutate. In limbaj comun, bautorii fac burta, scrie passionsante.be.

De ce insa caloriile din alcool sunt atat de nefaste pentru greutate? Un gram de alcool pur furnizeaza 7 kcal, la care se adauga carbohidratii (glucide). Prin urmare, cantitatea de calorii variaza in functie de bautura. Astfel, un pahar de vin standard (12 cl) contine 10 grame de alcool, adica 70 kcal. Un pahar cu vodka-cola (15 cl) contine si el 10 grame de alcool, insa glucidele fac sa creasca aportul caloric la 122 kcal. Berea pils (25 cl) are 110 kcal, iar cocktailurile fructate alcoolizate au pana la 180 kcal pe pahar.

Daca se adauga aceste aporturi, numarul de calorii poate urca foarte repede la consumul a cateva pahare pe zi, reprezentand un procent insemnat din totalul de calorii recomandat. In cazul in care consumul de alimente este normal (si de obicei prea mare in raport cu necesitatile energetice ale organismului) si se adauga bauturi alcoolizate, pandeste in mod logic cresterea in greutate.

Caloriile din alcool sunt considerate "calorii goale", in sensul in care bauturile alcoolizate nu sunt indispensabile bunei functionari a organismului. Indispensabile nu inseamna totusi inutile, consumul moderat de vin rosu avand unele avantaje pentru sanatate. O alta problema consta in faptul ca alcoolul furnizeaza calorii care sunt arse mai repede decat cele din grasimi, consecinta fiind ca organismul stocheaza grasimi fiindca are nevoie de mai putine calorii decat cele pe care le ofera acestea.

In plus, abuzul de alcool se asociaza cu un mod de viata mai putin fericit in ceea ce priveste alimentatia si activitatea fizica.

Acumularea de grasime este perceptibila indeosebi la marii bautori de bere. La barbati, ea se situeaza indeosebi pe abdomen, iar la femei, pe solduri si fese, incheie passionsante.be, citat de Agerpres.
     
Tag-uri: alcool, calorii, ingrasare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii