A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834081.7189.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Constructia gazoductului Iasi-Ungheni va incepe pe 27 august
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-08-2013, ora 08:04

Constructia gazoductului Iasi-Ungheni va incepe pe 27 august

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Economiei Valeriu Lazar a dat asigurari ca lucrarile de constructie a gazoductului Iasi-Ungheni vor incepe pe 27 august curent. Pentru a se asigura ca pregatirile pentru lansarea constructiei vor fi finalizate in termen.

Pentru lansarea santierului a fost nevoie de acordul a 239 de proprietari de terenuri din localitatea Semeni, comuna Zagarancea, unde conducta se va extinde pe o suprafata de 11 km. Mai mult, pentru constructia statiei de comprimare, locuitorii din zona au fost nevoiti sa renunte la 60 de ari. Primarul comunei, Mihail Burlacu a declarat ca acesti 60 de ari au fost rascumparati de la proprietari contra sumei de 1000 de lei pentru un ar.

Constructia gazoductului se va realiza in trei etape. Potrivit agendei, la prima etapa urmeaza a fi construit gazoductul propriu-zis ce ar asigura cu gaze circa 10% din consumul RM. Pentru constructia segmentului de pe teritoriul tarii noastre Guvernul a alocat circa 9,1 mil. de euro, dintre care 3 mil. euro urmeaza a fi compensate de Comisia Europeana, iar celelalte 6 mil. euro vor fi compensate de Guvernul Romaniei din contul ajutorului de 100 mil. euro, promis de Traian Basescu.

Integral pe eco.md

Foto: economica.net

     
Tag-uri: gazoduct, Iasi, Ungheni
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Iulian Boia,  04.08.2013 11:58

E foarte bine ca se realizeaza acest proiect! Totusi, e de clarificat daca pretul de 1000 lei pe mia de metri se refera la un teren intravilan sau extravilan?Daca e extravilan si teren agricol e clar ca ceva nu e in regula - pretul mediu este de 1000-1500 euro/hectar. Domnule Amarieri, ar fi util sa clarificati.

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii