A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675562.23.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Constantin: Nu exista indicii ca falsul privind etichetarea carnii de cal s-ar fi produs in Romania
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
11-02-2013, ora 16:47

Constantin: Nu exista indicii ca falsul privind etichetarea carnii de cal s-ar fi produs in Romania

Articol de Cristian Amariei

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca nu exista probe sau indicii ca falsul privind etichetarea carnii de cal s-ar fi produs pe teritoriul Romaniei.

"Potrivit raportului intermediar venit de la ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor n.r), nu exista probe sau indicii ca falsul privind etichetarea gresita a carnii de cal s-ar fi produs pe teritoriul Romaniei sau la unitati din Romania. Autoritatile romane au facut in ultimele 48 de ore ample actiuni de control pentru a clarifica suspiciunile ca din Romania ar fi plecat spre spatiul comunitar carnea etichetata intr-un mod gresit. Noi am actionat preventiv pentru ca nici in acest moment nu exista o sesizare oficiala transmisa de catre Comisia Europeana sau de autoritatile franceze. A existat doar o discutie telefonica intre reprezentantii autoritatilor veterinare, dupa care s-a transmis o comunicare prin e-mail care a facut referire la doua abatoare din Romania. Unul se afla in judetul Brasov si unul in Botosani. Aceste abatoare au fost indicate de compania franceza care se afla in centrul unui scandal international", a explicat seful MADR.

Constantin a subliniat ca pe fluxul tehnologic din sector sunt efectuate patru controale sanitar veterinare, ultimul fiind obligatoriu realizat la destinatar, ceea ce face practic imposibila o astfel de greseala.

"Concluziile noastre arata ca niciuna dintre unitatile noastre nu a fost gasita cu nereguli. Una exporta doar carne de cal, ceea ce inseamna ca etichetarea gresita era practic imposibila. A doua unitate exporta si carne de cal, dar si de vita si are 7 ani vechime in domeniu, fara sa existe suspiciuni legate de modul cum isi desfasoara activitatea. Aceasta unitate a exportat in Austria, Suedia, Germania, Olanda, Franta, Polonia si Bulgaria, iar verificarile noastre nu confirma nici la a doua unitate etichetarea gresita", a explicat ministrul Agriculturii.

Integral pe agerpres.ro

Foto: evz.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii