ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
01-07-2016, ora 11:15

Consiliul ONU pentru drepturile omului a creat un post de expert pentru apararea persoanelor LGBT

Articol de Madalina Irimia
Consiliul ONU pentru drepturile omului a convenit joi sa numeasca un expert independent care sa ajute la protejarea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale si transgender (LGBT) din intreaga lume impotriva violentelor si discriminarilor, relateaza Reuters.

Dupa o dezbatere incinsa care a durat aproape patru ore, Consiliul, din care fac parte 47 de state, a depasit obiectiile puternice exprimate de Arabia Saudita si de alte tari musulmane si a adoptat o rezolutie in acest sens sustinuta de Occident. Rezolutie a trecut cu 23 de voturi pentru, 18 impotriva si sase abtineri.

Acest nou post de expert al ONU, care urmeaza a fi ocupat, va avea un mandat de trei ani.

Mexicul, care s-a aflat in fruntea statelor latino-americane sustinatoare ale masurii, a transmis ca zeci de mii de persoane sunt expuse la violenta si discriminare din cauza orientarii lor sexuale sau a identitatii de gen.

'Sa ne amintim de Orlando", le-a spus ambasadorul mexican Jorge Lomónaco celorlalti delegati, facand referire de la masacrul soldat cu 49 de morti dintr-un club de noapte gay din Florida la 12 iunie. "Haideti sa oferim speranta pentru milioane de persoane", a adaugat el.

SUA si principalele state europene au sustinut rezolutia, in timp ce China, Rusia si 16 state africane si predominant musulmane au respins-o. India, Africa de Sud si Filipine s-au numarat printre statele care s-au obtinut.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii