A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681855.2506.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Conflictul pentru redefinirea UE. Berlinul respinge federalizarea. Merkel vrea plecarea lui Juncker
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-07-2016, ora 10:54

Conflictul pentru redefinirea UE. Berlinul respinge federalizarea. Merkel vrea plecarea lui Juncker

Articol de Cristian Amariei
Ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, cere pasi concreti si practici pentru UE dupa votul din Marea Britanie si respinge ideea unei integrari profunde, intr-un interviu pentru Welt am Sonntag. De fapt, scrie Times.co.uk, Angela Merkel este intr-un conflict major cu presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe care il vede "parte a problemei", dupa sustinerea declarata a acestuia pentru proiectul federalizarii UE.

Dupa socul Brexitului, pentru a recastiga increderea popoarelor europene, Uniunea Europeana trebuie sa abordeze urgent problemele concrete, nu sa se lanseze in viziuni marete asupra viitorului, a declarat duminica publicatiei Welt am Sonntag ministrul german de finante, Wolfgang Schaeuble, relateaza AFP, citata de Agerpres.

In loc sa incepem dezbateri despre modificari ale tratatelor sau despre reformele institutionale, ar trebui mai degraba sa progresam 'rapid si pragmatic' in probleme precum criza refugiatilor, somajul in randul tinerilor, politica energetica comuna si alte chestiuni concrete, a indicat oficialul german.

'Nu este momentul potrivit pentru mari viziuni', considera Schaeuble, cunoscut de mult timp prin sustinerea sa pasionata fata de proiectul european si care s-a declarat uluit de hotararea britanicilor de a parasi blocul comunitar.

'Situatia este atat de grava incat trebuie sa incetam sa jucam obisnuitele jocuri cu Europa si cu Bruxelles-ul. UE se afla in fata unui test crucial, probabil cel mai important din istoria ei (...) Eu sunt in principiu pentru mai multa integrare in Europa. Dar nu este momentul potrivit. in fata demagogiei si euroscepticismului tot mai raspandite, Europa pur si simplu nu mai poate continua ca si pana acum', a apreciat ministrul german de finante.

In conditiile in care si in alte tari europene exista voci care indeamna la parasirea blocului comunitar, UE trebuie 'sa evite confruntarile si sa nu-si mai continue retorica obisnuita', a subliniat mai departe Schaeuble.

'Sunt multe de facut. Vremea predicilor politice despre Europa a trecut. Trebuie sa actionam, nu sa ne multumim cu vorbe mari, sa le aratam cetatenilor europeni ca Europa face o diferenta', a conchis responsabilul german.

Comentariile sale survin dupa ce mai multi lideri europeni au sugerat ca odata ce Marea Britanie iese din UE s-ar crea conditiile pentru a se avansa catre mai multa integrare, catre o Europa federalista ce a fost mereu respinsa de britanici, care au sustinut consolidarea suveranitatii statelor nationale.

Merkel, in conflict cu Juncker

Viziunea Berlinului, care doreste mai multa cooperare intre statele UE, dar nu si cedarea de puteri catre Bruxelles, intra in conflict cu cea a presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Juncker, care a considerat ca plecarea Marii Britanii din UE ar fi o sansa pentru a sustine integrarea profunda a UE, este vazut acum la Berlin ca "parte a problemei", scrie Times.co.uk.

"Juncker a actionat in repetate randuri impotriva interesului comun, iar reactia sa dupa referendumul din marea Beitanie a avut un efect negativ", a spus un ministru german publicatiei britanice.

"Nu e timpul acum pentru conflicte intre institutii, dar presiunea pentru demisia sa va fi din ce in ce mai mare, iar cancelarul Merkel va trebuie sa rezolve aceasta problema anul viitor", a mai spus aceeasi sursa.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii