A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661936.2738.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Condimente care ajuta la absorbtia vitaminelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-09-2015, ora 14:15

Condimente care ajuta la absorbtia vitaminelor

Articol de Madalina Irimia
Daca vrei sa ai un stil de viata sanatos, este indicat sa adaugi mai multe condimente in alimentatia ta. Vezi care sunt condimentele care ajuta la absorbtia vitaminelor.

Sunt mii de condimente pe piata si toate au proprietati benefice pentru organismul tau. Daca stii cum sa le combini, efectele lor se amplifica. Unul dintre avantajele condimentelor este ca ajuta la absorbtia vitaminelor, potrivit theheartysoul.com.

Ce sa pui in mancare ca sa ai vitamine

Condimentele pot fi crescute la tine acasa sau pot fi cumparate din magazin, cata vreme alegi variante bio. Piperul cayenne este, probabil, unul dintre cele mai sanatoase condimente, deoarece ii da organismului putere sa absoarba vitamine. Cand il consumi in cantitati mici, peretii stomacului se dilata, permitand stomacului sa asimileze mai usor mineralele si vitaminele. in plus, piperul cayenne este o sursa importanta de vitamina C si ar trebui inclus in alimentatie de cateva ori pe saptamana.

Lucerna este o alta planta pe care ar trebui sa o consumi, pentru a-ti ajuta organismul sa absoarba nutrientii pe care ii consumi intr-o zi. Pe langa toate acestea, lucerna contine vitaminele si mineralele de care corpul tau are nevoie. Este mai indicat sa alegi germeni de lucerna, deoarece au un impact mai puternic asupra organismului, intr-o perioada scurta de timp.

Chimionul ajuta la absorbtia vitaminelor intr-un mod indirect. Relaxeaza peretii stomacului, facandu-l sa actioneze mai eficient. Stomacul este responsabil pentru absorbtia nutrientilor, iar daca functioneaza bine, si corpul tau primeste mai multa hrana. Chimionul contine si o cantitate mare de fier si magneziu.

Pelinul permite membranelor sa transfere mai usor vitaminele si mineralelor. Multe persoane iau suplimente cu pelin pentru a avea vitamine in corp.

De ce trebuie sa iti ajuti organismul sa absoarba vitamine

De cele mai multe ori, organismul nu absoarbe nutrienti deoarece alimentele trec prea usor prin tractul digestiv. Daca un produs este digerat prea repede, nu mai ramane timp pentru ca vitaminele si mineralele sa ajunga in sistemul circulator si sa fie distribuit spre organe.

Un alt motiv este ca oamenii au o dieta saraca in nutrienti. Daca nu mananci ce trebuie, organismul nu are ce sa absoarba. Asigura-te intotdeauna ca ai o alimentatie bogata in vitamine si minerale si iti iei doza zilnica recomandata de nutrienti. Este, de asemenea, important sa faci zilnic exercitii, pentru a avea un nivel optim de calciu si a mentine nivelul de zahar din sange in limite nromale.

Cum iti dai seama ca ai o lipsa de nutrienti

Lipsa de nutrienti poate persista luni de zile pana cand apar simptome care sa te ingrijoreze. Daca, insa, vrei sa o depistezi la timp, este indicat sa mergi la medic cand suferi de oboseala persistenta sau cand observi ca ai unghii fragile si par deteriorat. in alte cazuri, buzele sunt foarte crapate, mai ales la colturi, iar acest semn indica o lipsa de fier sau de vitamina B2. Nici diareea nu trebuie ignorata, pentru ca semnaleaza o lipsa grava de vitamine si minerale.

Sursa: unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii