A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719816248.9223.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Computerul care stie cand minti a fost testat deja pe aeroporturi
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2013, ora 14:21

Computerul care stie cand minti a fost testat deja pe aeroporturi

Articol de Madalina Irimia

Cu toate ca detectoarele de minciuni computerizate exista de foarte multi ani, nici unul nu este atat de simplu si eficient precum Embodied Avatar.

Un nou timp de computer instalat la vama si in aeroporturi, aflat in stadiu beta, deja face valuri printre organizatiile guvernamentale americane, scrie playtech.ro.

Cu numele de Embodied Avatar, sistemul detecteaza detecteaza minciunile si tentativele de deceptie ale unui individ interogat, si asta fara nici un fel de interventie umana. In plus, totul functioneaza pe baza unei camere video HD si a unor microfoane de calitate. Astfel, fara nici un fel de senzori postati pe corpul individului, rezultatele sunt uimitoare. Singurele similaritati cu un detector de minciuni clasic sunt legate de folosirea intrebarilor cu raspunsuri simple, gen da si nu. In etapa urmatoare, in semnalul preluat de microfoane se detecteaza mici fluctuatii in voce in timp ce in continutul capturat de camera video se cauta micro-expresii faciale afisate involuntar. Acestea sunt elementele care tradeaza un om obisnuit daca spune sau nu adevarul in cadrul unui dialog.

In perioada de teste, sistemul Embodied Avatar, pe langa un test din Polonia, a fost folosit exclusiv in cateva locatii din Arizona. Primele statistici facute publice confirma o rata de succes de 94 procente.

Sursa: realitatea.net

Foto: theverge.com

     
Tag-uri: computer, test, aeroport
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii