A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727665025.8042.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Computerul care poate prezice momentul mortii unei persoane, creat de cercetatorii
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-09-2015, ora 09:04

Computerul care poate prezice momentul mortii unei persoane, creat de cercetatorii

Articol de Madalina Irimia
Cercetatorii din Boston au creat un "supercomputer" despre care au spus ca ar fi capabil sa prezica cu o acuratete de 96% probabilitatea ca o persoana sa moara in decurs de 30 de zile.

Medicii de la Beth Israel Deaconess Medical Center din Boston au conectat monitoarele pacientilor la acest sistem informatic, despre care se spune ca ar fi mai bun decat medicii umani in ceea ce priveste rapiditatea de detectare a unei afectiuni, potrivit Daily Mail.

Astfel, sistemul a fost incarcat cu informatii ce provin de la peste 250.000 de persoane, in ultimii 30 de ani, si se bazeaza pe aceste date pentru a formula diagnosticari rapide. O diagnosticare rapida poate duce la o vindecare rapida, salvand potential numeroase vieti si prezicand, in alte cazuri, decesul iminent al unora dintre pacienti. Sistemul colecteaza date medicale la fiecare trei minute si face diverse masuratori biologice - de la concentratia de oxigen si pana la tensiunea arteriala.

"Putem sa prezicem cu o acuratete de 96% momentul probabil in care un pacient va muri. Daca acel computer iti spune ca urmeaza sa mori, atunci vei muri probabil in urmatoarele 30 de zile", a declarat medicul Steven Horng, coordonatorul proiectului.

La inceputul acestui an, medicii de la acelasi spital din Boston au devenit primii din Statele Unite care au folosit Google Glass in serviciile lor medicale zilnice.

Video aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii