A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830808.9281.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Compartimentele secrete din avioane: unde sunt amplasate si la ce folosesc
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
31-10-2016, ora 09:53

Compartimentele secrete din avioane: unde sunt amplasate si la ce folosesc

Articol de Cristian Amariei
Te-ai intrebat vreodata unde dispar insotitorii de zbor atunci cand nu sunt pe culoar, la dispozitia pasagerilor? In timpul zborurilor foarte lungi, membrii echipajului au la dispozitie camere speciale, unde se pot odihni, pot citi si chiar pot dormi.

Stewardesele nu pot sa se odihneasca sub privirile pasagerilor, astfel incat aeronavele folosite pentru distante lungi sunt prevazute cu scari ce duc la un compartiment secret, dotat cu dormitoare si zone de relaxare. Spatiile destinate relaxarii personalului sunt ascunse in partea superioara a aeronavei, deasupra plafoanelor. Mai exact, in spatele cockpit-ului, deasupra spatiului pentru scaunele de la clasa I. La bordul unui avion Boeing 777, de exemplu, exista o scara ascunsa care duce la camera personalului, amplasata in spatele avionului.

Membri echipajului trebuie sa se strecoare printr-un tunel ingust la capatul caruia se afla un spatiu generos, care poate gazdui opt persoane. Acest spatiu dispune de paturi de o parte si de alta a unui culoar, fiecare din ele putand fi complet izolat cu ajutorul unei draperii.

Spatiile destinate pilotilor sunt si mai confortabile, fiind dotate inclusiv cu televizoare si sisteme audio.

Instructiunile afisate pe usa care duce in aceasta zona ascunsa, informeaza personalul de zbor ca numarul maxim de ocupanti este de opt persoane, iar compartimentul nu trebuie folosit in timpul decolarii sau aterizarii. Instructiunile mai prevad, de asemenea, ca usa trebuie sa stea incuiata atunci cand nu este folosita.

Nu toate aeronavele au o astfel de facilitate, ci doar Boeing 747, 777 si 787 Dreamliner, intrucat acestea pot deservi rute lungi, de pana la 16 sau 17 ore.

Video pe unica.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii