A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719830192.3108.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Compania Coca-Cola va elimina un ingredient controversat din bauturile sale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
06-05-2014, ora 16:55

Compania Coca-Cola va elimina un ingredient controversat din bauturile sale

Articol de Cristian Amariei

UPDATE: Pozitia oficiala a Coca Cola Romania: „Desi uleiul vegetal brominat (BVO) nu este folosit in nici una dintre bauturile pe care le comercializam pe pietele europene, acesta este folosit in unele bauturi din portofoliul nostru, comercializate in alte piete din lume, ca stabilizator de aroma, cu rolul de a preveni separarea anumitor ingrediente. Toate bauturile noastre, inclusiv cele care contin BVO, sunt si au fost intotdeauna sigure pentru consum si respecta toate reglementarile din tarile in care sunt comercializate. Siguranta si calitatea produselor reprezinta principala noastra prioritate.”

Este vorba despre uleiul vegetal bromurat sau BVO, continut de bauturi precum Fanta si Powerade, produse marca Coca-Cola. Potrivit BBC, compania va renunta la BVO pana la sfarsitul anului iar decizia a fost luata in urma unor petitii online care atrageau atentia asupra acestui aditiv.

Rivala Pepsi a luat aceeasi decizie in urma cu un an pentru bautura Gatorade si a declarat, prin purtatorul ei de cuvant, ca urmeasa sa renunte la folosirea BVO ca ingredient si pentru Mountain Dew si Amp Energy .

Josh Gold, reprezentantul Coca-Cola, a precizat ca decizia de a renunta la uleiul vegetal bromurat nu are legatura cu probleme de siguranta in ceea ce priveste consumul.

"Toate produsele noastre, inclusiv cele care contin uleiul vegetal bromurat sunt si au fost mereu sigure de consum si in conformitate cu regulile si legislatia tarilor in care sunt vandute. Calitatea si siguranta de consuma reprezinta prioritatea noastra numarul unu", a declarat acesta intr-un comunicat de presa.

Potrivit unor cercetari medicale, precum cea efectuata de echipa americana de la Mayo Clinic, consumul excesiv de bauturi racoritoare ce contin ulei vegetal bromurat ar duce la probleme de sanatate precum leziuni ale pielii, pierderea memoriei si tulburari nervoase.

Administratia Statelor Unite pentru Alimente si Medicamente (U.S. Food and Drug Administration = FDA) a eliminat inca din 1970 uleiul vegetal bromurat de pe lista produselor considerate sanatoase. Cu toate acestea legislatia permite utilizarea sa, insa in cantitati foarte mici, in bauturile racoritoare.

BVO-ul este folosit in compozitia sucurilor si bauturilor sportive pentru a pastra aromele artificiale chimice amestecate cu restul lichidului.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto:coca-colacompany.com

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii