A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719834843.747.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Comisia de Etica: „Pagubele de imagine aduse universitatii romanesti de plagiatul lui Ponta, uriase”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
10-07-2015, ora 10:03

Comisia de Etica: „Pagubele de imagine aduse universitatii romanesti de plagiatul lui Ponta, uriase”

Articol de Cristian Amariei
Comisia de etica a Universitatii Bucuresti sustine ca pagubele de imagine pentru universitatea romaneasca produse in urma scandalului privind plagiatul premierului Victor Ponta sunt uriase, iar romanii care lucreaza in domeniul academic in strainatate au fost chestionati pe acest subiect.

Presedintele Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti, Marian Popescu, a declarat ca aceasta comisie s-a confruntat cu un caz "de magnitudine uriasa" atunci cand a trebuit sa gestioneze cazul de plagiat al lui Victor Ponta, pentru ca era vorba de premierul in exercitiu al Romaniei.

"S-a creat o situatie extraordinara, pagubele de imagine pentru universitatea romaneasca produse de acel caz din 2012 sunt uriase. Nu exagerez cu nimic. Romanii care s-au realizat in materia academica in strainatate au fost chestionati din Israel pana in America, din Germania pana unde vreti, in legatura cu felul in care se dau si se iau doctoratele in Romania", a spus Marian Popescu.

El a precizat ca membrii Comisiei de Etica a Universitatii Bucuresti au muncit degeaba si s-au expus gratuit atunci cand au stabilit, in 2012, ca Victor Ponta a plagiat in teza de doctorat, in conditiile in care prim-ministrul Victor Ponta este in continuare doctor, Ministerul Educatiei refuzand sa-i retraga titlul.

"Consiliul National de Etica a aruncat praf in ochii comunitatii academice. (...) Nu au facut nicio analiza si este absolut regretabil ca se intampla acest lucru si ca au facut asta si in cazul domnului Victor Ponta. stim ca nu pot fi eradicate coruptia si coruperea, iar noi nu facem decat sa incercam sa restrangem pagubele", a mai spus Marian Popescu.

Continuarea pe mediafax.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii