ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-10-2016, ora 10:17

Comisia Europeana lupta cu monopolul Google: va fi cea mai mare amenda din istorie

Articol de Madalina Irimia
Comisia Europeana intentioneaza sa amendeze Google cu o suma suficient de mare incat sa se asigure ca asa-zisele practici de monopol ale companiei nu vor continua, relateaza qz.com.

Comisia Europeana intentioneaza sa amendeze Google cu o suma suficient de mare incat sa se asigure ca asa-zisele practici de monopol ale companiei nu vor continua, relateaza qz.com.

Compania ar putea fi amendata cu cel mult 10% din veniturile anuale globale, adica aproape 7,5 miliarde de dolari, in baza veniturilor realizate in 2015. Cea mai mare amenda acordata de Uniunea Europeana (UE) pentru pozitie dominanta a fost de 1,4 miliarde de dolari, companiei Intel, in 2009.

Cea mai mare penalizare data de UE este in valoare de 3,23 miliarde de dolari; este vorba de Daimler, Volvo si MAN, amendate in iulie pentru ca au participat la organizarea unui cartel care stabilea preturile.

In aprilie 2015 Comisia Europeana a invinuit Google de favorizarea propriului serviciu, Google Shopping, in rezultatele procesului de cautare. Acuzatiile au fost intarite in iulie 2016, dupa ce Google a avut sansa sa faca apel.

In aprilie 2016, UE sustinea ca Google influenteaza fabricantii de telefoane si companiile de telecomunicatii, cerandu-le sa fie de acord cu un acord exclusiv pentru a preinstala aplicatiile Google. De asemenea, compania este acuzata ca le-a platit acestora bani pentru a preinstala Google Search si a impiedicat vanzarea anumitor telefoane Android.

In iulie 2016, Google a fost acuzat ca a impiedicat publicatiile care folosesc AdSense sa prezinte reclame de pe alte platforme de anunturi publicitare.

O serie de documente obtinute de Reuters, numite Statements of Objections, vizeaza doar primele doua acuzatii si prezinta liste cu acuzatiile CE care au fost trimise saptamana trecuta companiilor care s-au plans de actiunile Google.

In cazul Android, Comisia vrea sa impiedice Google sa plateasca operatorii de telefonie si fabricantii de telefoane pentru preinstalarea Google Search si Google Play, canalul oficial deistributie a aplicatiilor pentru sistemul de operare Android. Mai mult, Google nu va mai putea „sa pedepseasa sau sa ameninte” companiile daca nu urmeaza regulile stabilite de firma.

In cazul Google Shopping, Comisia intentioneaza sa ceara reprezentantilor motorului de cautare sa clasifice rezultatele din serviciul sau la fel ca pe cele din serviciile concurente, sustin documentele. Comisia va decide daca Google ar putea sa ceara serviciilor competitoare sa plateasca mai mult pentru un loc mai bun in clasament.

Acuzatiile Comisiei nu sunt definitive, ele pot fi modificate sau retrase, in functie de actiunile la care Google va recurge, de exemplu o audiere in fata unui arbitru independent. Urmatorul pas este o decizie a comisiei in care sa fie mentionata amenda, dar si ceea ce ar trebui sa faca Google. Compania americana poate face apoi apel, precum Intel, iar procesul se poate intinde pe mai multe luni.

Sursa: gandul.info.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii