ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
24-03-2013, ora 15:05

Comisia Europeana a distribuit peste 24 milioane de euro pentru sprijinirea somerilor din mai multe tari, inclusiv Romania

Articol de Cristian Amariei

Comisia Europeana (CE) a platit 24,3 milioane euro de la Fondul european de ajustare la globalizare catre mai multe tari, printre care si Romania, in sprijinul a peste 5.000 de persoane ramase fara loc de munca in ruma concedierilor, printre care se numara si fostii angajati Nokia de la Cluj.

Cele 24,3 milioane euro au fost distribuite catre Austria, Danemarca, Finlanda, Italia, Romania, Spania si Suedia, pentru a ajuta 5.271 de persoane sa se reincadreze in campul muncii, in urma concedierilor care au aparut in mai multe sectoare ale economiei, printre care cel auto, al telefoanelor mobile, al produselor metalice, echipamentelor electronice si activitatilor sociale, potrivit unui comunicat transmis vineri de CE si citat de Mediafax.

Astfel, 8,2 milioane euro sunt destinati sprijinirii a 2.416 de fosti angajati Nokia, dintre care 1.416 in Romania si 1.000 in Finlanda. Acestia si-au pierdut locurile de munca in urma transferului liniilor de asamblare de telefoane mobile in tari asiatice.

Suma care revine Romaniei este de 2,9 milioane euro, potrivit propunerilor inaintate de Comisie in luna octombrie a anului trecut. Ajutorul financiar alocat Finlandei este in valoare de 5,3 milioane euro.

Integral pe economie.hotnews.ro

foto: incont.ro

     
Tag-uri: bani, CE, someri, Romania
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii