A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662132.9943.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Combate depresia cu fructe si legume
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-02-2013, ora 18:19

Combate depresia cu fructe si legume

Articol de Madalina Irimia

Fructele si legumele, consumate in cantitati mari, reprezinta arme eficiente contra depresiei, fiind asociate cu starea de buna dispozitie si cu un risc mai mic de aparitie a dementei.

Desi se stie de multa vreme ca prin consumarea a cel putin cinci portii de fructe si legume pe zi organismul lupta eficient contra multor boli, putine studii stiintifice au tratat relatia dintre alimentatie, buna dispozitie si sanatatea mintala.

Rezultatul unui studiu recent este surprinzator: pentru a avea o stare de buna dispozitie si o buna sanatate mintala, sunt recomandate nu cinci portii de fructe si legume pe zi, ci mai degraba sapte sau chiar opt portii.

Acest studiu britanic, realizat de cercetatorii de la Universitatea Warwick, a fost efectuat pe un esantion de 80.000 de persoane alese la intamplare.

"Efectul statistic generat de consumul ridicat de fructe si legume a reprezentat o surpriza", a declarat medicul Sarah Steward Brown de la Universitatea Warwick, coordonatoarea studiului. "Regimul alimentar este foarte putin luat in calcul de studiile despre starea de buna dispozitie", a adaugat ea.

Cititi mai multe despre acest studiu pe Mediafax.ro.

Foto: gradinamea.ro

     
Tag-uri: fructe, legume, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii