A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661678.7868.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Cofeina nu mai are nici un efect dupa 3 nopti reduse de somn (STUDIU)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-07-2016, ora 09:04

Cofeina nu mai are nici un efect dupa 3 nopti reduse de somn (STUDIU)

Articol de Madalina Irimia
Un nou studiu a constatat ca dupa reducerea la numai a 5 ore de somn pe noapte, cofeina nu mai ajuta la imbunatatirea vigilentei sau a performantelor.

In raport cu testele placebo, testele cu cofeina au demonstrat imbunatatirea vigilentei psihomotorii in primele doua zile (al reducerii perioadei dormite), dar nu si dupa a treia noapte.

"Am fost deosebit de surprinsi de faptul ca avantajul conferit de doua doze zilnice de 200 mg de cafeina a fost pierdut dupa trei nopti cu somn redus", a spus autorul principal al studiului doctorul Tracy Jill Doty, cercetator la Institutul de Cercetare “Walter Reed Army”.

"Aceste rezultate sunt importante, deoarece cafeina este un stimulent utilizat pe scara larga pentru a contracara declinul performantei in urma perioadelor de somn limitat. Datele din acest studiu sugereaza ca aceeasi doza zilnica eficienta de cafeina nu este suficienta pentru a preveni declinul de performanta pentru mai multe zile de somn restrictionat."

Grupul de studiu a constat din 48 de persoane sanatoase care au participat la un studiu dublu orb, controlat cu placebo. Somnul acestor persoane a fost limitat la cinci ore (timp dormit in pat) pentru un total de cinci zile. Participantiilor le-au fost administrate apoi fie 200 mg de cafeina fie un placebo, de doua ori pe zi. Studiul a fost sustinut de Departamentul Apararii Militare SUA, Programul Operational de Cercetare in Medicina.

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: cafeina, studiu, somn, efecte
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii